Експертен протокол за динамично подмладяване

С течение на времето,кожата неизбежно започва да старее и започваме да търсим всякакви средства за нейното подмладяване.

Стареенето на кожата не се характеризира само с намаляването на колагена в нея,а и с дехидратацията й. Основната причина за появата на бръчки е намаляването на колагена и водата в кожата.Колагенът е структурния белтък,а хиалуроновата киселина е свързващия елемент в структурите на кожата от който зависи обемът и здравината на кожата ни,както и наличието или липсата на бръчки.

Сякаш до вчера всичко си е било наред-кожата е била стегната,гладка и млада,без бръчки.И един ден,поглеждайки се в огледалото/най-често на лоша и неподходяща светлина/ и с ужас установяваме,че кожата ни е повяхнала,появили са се торбички под очите или бръчки – “пачи крак”,или проблясват няколко сиви косъма.

Причините за стареенето на кожата и появата на първите признаци като фини линии и бръчки,промяна в тена и текстурата на кожата са множество.Но едни от най-големите”виновници” за появата на признаци на стареене,които да ни насочат към търсене на методи за подмладяване-това са слънцето и вятъра.

Най-често в резултат на излагане на вятър,студ,влага и други неблагоприятни атмосферни влияния през зимния сезон се стига до дехидратация на кожата,която в по-тежки случаи дори може да се нацепи и да стане болезнено чувствителна.

Друг фактор,който води до стареене на кожата-т.нар.фотостареене,това е слънцето.

Слънчевите УВ – А лъчи проникват по-дълбоко в кожата и предизвикват каскада от процеси водещи до дехидратация на кожата,поява на бръчки и пигментни петна.

Всички тези промени по кожата  й придават уморен и състарен вид и това налага вземането на мерки за подмладяване на кожата.

Експертите от швейцарските лаборатории  TEOXANE са разработили Експертен протокол #1  за динамично подмладяване и биоревитализация – Redensity I + RHA1 

Това е нова концепция за уплътняване,подмладяване и биоревитализация на кожата с мощен и дълготраен ефект.

 

Това е комбиниран протокол  и инжекционни техники за оптимални и естетични резултати.

Redensity I – придава блясък и оптимална хидратация. Подобрява качеството на кожата.Уплътнява дълбоките слоеве на кожата- дермата.Прави превенция на стареенето на кожата.Възвръща способността на кожата да отразява светлината.Тя става по-сияйна.

RHA1 – предизвиква стягане,лифтинг ефект.Динамично укрепва кожата.Третират се повърхностни динамични бръчки и линии в областта на горната устна,челото и шията.

Мощна комбинация за постигане на подмладяване на кожата.

Redensity I- Beauty Booster

Патентованата формула на на Redensity I е фокусирана върху дълготрайната хидратация,реструктуриране на тъканите и регенерация на клетките.Иновативната концепция посреща нуждите на пациенти,които желаят да забавят появата на първите линии и бръчки. И които желаят подмладяване на излъчването.

Redensity I  е перфектно решение за поддържане и удължаване на ефекта от естетичните процедури при пациенти с по-зряла кожа.

 

Ексклузивна 3 в 1 патентована формула 

 • висока концентрация на хиалуронова киселина
 • обогатена с 14 есенциални добавки,естествено присъстващи в кожата
 • лидокаин

повече информация за състава и действието на Redensity I може да прочетете тук https://dermaexpert-varna.com/процедури/redensity-мезотерапия-за-лице/

RHA1 – Динамична хиалуронова киселина

Благодарение на специфичните си високоеластични възможности RHA1 попълва фините линии на лицето,шията и деколтето,адаптирайки се перфектно към дермата и коригирайки загубата на плътност в зоните,белязани от първите признаци на стареене.

Некръстосано-свързаната хиалуронова киселина дифузира в дермата,осигурявайки дълготрайно и оптимално ниво на дермална хидратация,което значително подобрява еластичността на кожата.

Първата еластична хиалуронова киселина посветена на динамиката на лицето.

 • микс от кръстосано и некръстосано-свързаната хиалуронова киселина
 • уникално високоеластични свойства на гела
 • лидокаин

повече информация за динамичните филъри може да прочетете тук-https://dermaexpert-varna.com/динамичните-филъри-teosyal-rha/

Експертен протокол #1 – оптимални естетични резултати

Лице

Redensity I:

Придаване на блясък и оптимална хидратация

 • Количество: 1 мл.
 • Зони на инжектиране: чело,брадичка,пачи крак ,бар код
 • Инжекционна техника: мултиболусна техника – 2 мм. дълбочина; количество 0,025 мл. на точка; 1-1,5 см. отстояние между убожданията

RHA1:

Стягане и лифтинг ефект

 • Количество: 1 мл.
 • Зони на инжектиране:скули,бузи
 • Инжекционна техника:

– мултиболусна техника – 4 мм. дълбочина; количество 0,025 мл. на точка; 2 см. отстояние между убожданията

– ретроградна техника в “бар код”бръчките до побеляване(blanching effect)

Честота: 3 сесии Redensity I + RHA1  през 30 дни

Поддържащи процедури: 1 сесия на всеки 6 месеца

Шия и деколте

Redensity I:

Подобряване на качеството на кожата

 • Количество: 1 мл.
 • Инжекционна техника: мултиболусна техника – 2 мм. дълбочина; количество 0,025 мл. на точка; 1-1,5 см. отстояние между убожданията

RHA1:

Динамично укрепване на кожата

 • Количество: 1 мл.
 • Инжекционна техника: ретроградна трасираща техника по хода на бръчките в субдермалните слоеве на кожата

Честота: 3 сесии Redensity I + RHA1  през 30 дни

Поддържащи процедури: 1 сесия на всеки 6 месеца