Лазерна епилация през лятото? Истини и митове

Мога ли да си правя лазерна епилация през лятото?

Това е най-често задавания въпрос през летния сезон.

И това е напълно разбираемо.Кой не мечтае за гладка кожа,без досадните нежелани косми или без неприятните враснали косми???Кой не се дразни от неволното порязване при ежедненото бръснене?Кой не е получавал зачервявания и обриви след кола маска или използване на епилатор?

След появата на лазерна епилация – всички тези неволи останаха в миналото-напълно забравени.

Лазерна епилация е метод на безопасно,ефикасно,трайно,бързо и безболезнено премахване на космите от цялото тяло,лицето и крайниците.

До не отдавна провеждането на лазерна епилация през лятото беше табу.Всеки специалист дерматолог съветваше своите пациенти да не се подлагат на лазерна епилация през лятото.Това е факт.

Причината за този факт от миналото е че апаратите бяха по-стари и фирмите производители не успяваха да прецизират достатъчно добре навлизането на лазерния лъч в дълбочината на кожата.В следствие на което лазерната енергия се разпръскваше и в съседната зона.Това причиняваше изгаряния на кожата и пигментации.Особено когато кожата е с тен.Трудно беше да се насочи лазерния лъч към меланина в космения фоликул, а не към кожата с бронзов загар.

В стремежа на фирмите да произведат апарати,които да могат да се използват от дерматолозите и през лятото,се появи и революционната технология,която позволява безопасна епилация и през лятото.Епилация  без изгаряния и риск от пигментации.

Duetto MT Evo е това ново бижу в света на лазерната епилация.Бижуто,което прави мечтите ни за гладка кожа пълна реалност.

Това е апарат с доказана ефиктивност .Тя се дължи на революционното миксиране на две различни лазерни лъчения в един импулс.

При Duetto MT Evo имаме миксиране на класическия Александритен лазер /755 nm/ и Nd:YAG /1064 nm/ – две мощни лазерния лъчения.Когато действат синхронно се получава  двойно по-добър ефект.Получавате гладка кожа,мека като кадифе. Забравяте за всичко досадни и болезнени методи за премахване на нежеланите косми.Забравяте за всички усложнения,появяващи се след другите методи за премахване на косми.

Освен това миксиране на два лазерни лъча в един,което е уникално постижение в света на лазерните технологии,Duetto MT Evo притежава и перфектна охлаждаща система.

Тя не позволява на кожата да се загрява от проникването на лазерните лъчи в дълбочина.Това от своя страна прави процедурата значително по-комфортна и безболезнена.Не на последно място и побезопасна.

Принципът на който действа лазерът е изключително лесен.Лазерният лъч с определена дължина на вълната/755nm/ се поглъща от меланина/пигмента/ на косъма и се превръща в топлина.Процес наречен фототермолиза. Това води до бързото разрушаване на косъма.Това го правят всички александритни лазери.

Предимството на Duetto MT Evo е от една страна способността да произвежда импулси с много малка честота-до 1 милисекунда,което позволява бързи фототермолизни процеси .Това е гаранция за безопасност и безупречна ефективност.

Другото предимство на Duetto MT Evo е синхронизирането на Александритен лазер /755 nm/ и Nd:YAG /1064 nm/ в един импулс.Ролята на Nd:YAG лазерния лъч е да прекрати кръвоснабдяването на космения фоликул. Това повишава значително ефективността.

Разбира се това не означава че веднага след процедурата можем да отидем на плаж и да се изложим на слънце неконтролирано.

Препоръчително е поне 72 часа преди и след епилацията/но това е наистина най-минималния срок/да няма излагане на слънце.Не е желателно също кожата,която ще се обработва с лазера да е с много интензивен тен.

Това което е задължително е след процедурата- поне 1 седмица,преди излагане на обработената зона на слънце,да се използва слънцезащитен крем с висок слънцезащитен фактор.

Повече информация:

  • за качествата на самия лазер,
  • за предварителната подготовка
  • за това какво трябва да се спазва след процедурата – лазерна епилация,

може да прочетете тук :https://dermaexpert-varna.com/процедури/лазерна-епилация/

Моят съвет като цяло преди започване на лазерна епилация на първо място е да се избере правилният апарат.

Лазерът,който има съвременна технология и е  безопасен на първо място и който е ефикасен-с не по-малко значение.

Следващата ми препоръка е да направите консултация с компетентен специалист,с нужната квалификация и подготовка.

Това е изключително важно,защото трябва да се направи преценка кой фототип кожа имате.В зависимост от това се правят специалните настройки на лазерните лъчи,за да не се получи изгаряне на кожата,но и да има ефект.

Важно също е да имате доверие на специалиста,който ще провежда лазерна епилация.Той може да ви даде правилните указания за спазване след процедурата.Както и да ви предпази от появата на нежелани реакции.

И не на последно място много е важен индивидуалния подход.Препоръчително е да бъдат направени настройки на лазера спрямо състоянието и тена на вашата кожа,а не по принцип.

 

Така,че не оставяйте митовете и легендите за някоя процедура да ви отказват от провеждането й или да я отричате.

Моята препоръка е да се доверите и да поискате съвет от специалист-дерматолог.Специалист с опит.Специалист  на когото вярвате.Специалист,който да ви отговори на всички въпроси.

И чак тогава да вземете своето решение за гладка,копринено нежна кожа без косми.