Новости от света на естетичното подмладяване – Москва 2020

От 22.01. до 24.01.2020  се проведе ежегодния симпозиум по естетична медицина (Symposium Aesthetic Medicine – SAM 2020) в Москва.Бяха дискутирани последните тенденции в областта на естетиката и подмладяване на лицето.

Единствено и само за вас, нашите пациенти, естетичният дерматолог на DermaExpert, д-р Десислава Бъклова взе активно участие на този международен симпозиум.

Всички корифеи в областта на подмладяването споделиха своя опит и техники за достигане на максимално естествени резултати.

Основното мото на симпозиума беше – цялостен подход и естественост при подмладяване.

Както всяка година, така и сега, събитието събра елитни естетични дерматолози и пластични хирурзи както от Москва,така и от Испания,Франция, Швейцария и др.Идеята на това събиране на най-изявените специалисти е да бъдат показани иновациите в областта на естетичното подмладяване.

По време на симпозиума имаше възможност да се слушат интересни лекции, да се участва в дебати по всички дискутирани теми,както и да се придобият практически умения.Бяха дискутирани опасните анатомични зони в областта на лицето.Коментирани бяха възможните грешки и усложнения при инжектирането на различни препарати.Представени бяха и възможностите за лечение на възникнали ранни и късни усложнения.

Идеята на симпозиума беше, че стареенето не е изолиран процес при който се задълбочават назолабиалните гънки или кожата увисва.Стареенето е комплексен процес, който включва съвкупност от общи изменения на костния скелет, меките тъкани и кожните структури.

Затова е необходим цялостен и комплесен подход при предлагането на възможности за подмладяване.

Не на последно място – бяха представени и нови,ексклузивни препарати за естетично подмладяване и биоревитализация.

NOVACUTAN  – представлява нова ера в сферата на продуктите  за подобряване на състоянието на кожата .Уникална  5-степенна защита за интензивно подмладяване и биоревитализация.Той има способността не само да възстановява нарушения воден баланс, но и да предпазва кожата от факторите на стареене- външни и вътрешни.

Основната съставка е отново хиалуронова киселина.Тя е главната притегателна сила за задържане на водата в кожата.За съжаление с възрастта нейното съдържание значително намалява,което налага внасянето и отвън.

В NOVACUTAN към хиалуроновата киселина е добавен и комплекс от аминокиселини,антиоксиданти и витамини.Той оказва стимулация на синтеза на елементите на междуклетъчния матрикс.Тази комбинация води до възстановяване на жизнеността, която е присъща на младите клетки.

NOVACUTAN е подходащ при:

 • дехидратирана и загубила тонуса си кожа.
 • поява на бръчки и фини линии.
 • тъмни кръгови под очите и други последствия на стреса.
 • профилактика на стареенето и защита на кожата от неблагоприятните фактори на околната среда.
 • повишаване на тонуса на кожата и подобряване на овала на лицето.

Повече информация за мезотерапията като процедура за хидратиране и освежаване на кожата може да прочетете тук:

https://dermaexpert-varna.com/мезотерапия-за-сияйна-и-стегната-кожа/

ProFhilo -Биоремоделиране

Биоремоделиращото действие на ProFhilo се дължи на уникалната, балансирана комбинация от високомолекулна и нискомолекулна хиалуронова киселина.ProFhilo представлява стабилен хибриден комплекс.

Високомолекулната хиалуронова киселина е отговорна за стягащия ефект на продукта, неутрализира отпускането на кожата и ремоделира лицето.

Хиалуроновата киселина с ниско молекулно тегло е мощен стимулатор на собствения синтез на хиалуронова киселина в кожата.

ProFhilo е новият съюзник в борбата със стареенето.Биосъвместим е и високопречистен.Подхранва и хидратира кожата и възстановява стегнатостта й.Напълно безопасен и странични ефекти сведени до минимум.

Демонстрирана бе и техниката на инжектиране на този уникален продукт.Само 5 точки са необходими за инжектиране и това гарантира максимален резултат.

Ефектът на стягане и хидратиране е гарантиран след 2 сесии.

В какви случаи е подходящ ProFhilo?

 • при отпусната кожа.
 • поява на кожни депресии и бръчки.
 • белези на фотоувреда.
 • дехидратирана кожа

Д-р Лия Гавашели – пластичен хирург президент на международната организация по хирургична анатомия,представи ролята на млечната киселина като средство за естетично подмладяване на лицето.

Особено добри резултати бяха демонстрирани при липоатрофия на лицето.Резултатите се дължат на биостимулиране на собствения колагенов синтез.Това води до значително стягане на кожата и до оформяне на лицевия контур.

Полимлечната киселина е биосъвместим пълнител с продължително действие.Използва се за изпълване на мимически бръчки и най- вече за попълване на обем на лицето.Стимулирайки собствения синтез на колаген, полимлечната киселина води до подмладяване на кожата по естествен път.Продукт с доказана ефективност и гарантирана безопаснист. Препарат за нехирургична контурна пластика.

Полимлечната киселина в естетичната дерматология се използва като мощен активатор на синтеза на колагенови влакна.

В какви случаи се препоръчва полимлечната киселина?

 • дълбоки и по-повърхностни бръчки
 • хидратиране и стягане в областта на шията и деколтето
 • за стягане на вътрешната страна на бедра и ръце, корем ,седалище
 • за попължане на загубени обеми в областта на лицето

 

Д-р Лия Гавашели нагледно представи зоните, които са подходяши за инжектиране на полимлечната киселина.Както и зоните, в които е абсолютно забранено да се използва този продукт.

Под мотото за цялостен подход при корекциите на лицето премина и изложението на проф. Francesko Romeo – пластичен хирург от Рим, Италия.

Той демонстрира нехирургична профилопластика и бютификация на профила на лицето.Сподели с участниците в симпозиума, златните правила при работа в сложните и опасни анатомични зони.

Важно е да се спазват анатомичните пропорции на лицето и да се коригира цялата линия.Не е препорччително да се попълват само изолирани бръчки с хиалуронова киселина.

Представени бяха и продуктите на Neouvia.Това са първите органични филъри от ново поколение.Съдържат концентрирана високо пречистена хиалуронова киселина, омрежена с полимера полиетилен гликол в устойчива 3D матрица от хидрогел.Освен това в продуктите се съдържат аминокиселини- глицин и L-пролин.Това са основните съставки на колагена.Повече информация за продуктите и за областите на приложение, може да прочетете тук:

http://neauvia.bg/

Представен беше и уникален продукт за коригиране на целулита и мастните депа по тялото и крайхиците.

Съдържанието на 1000 мг.фосфатидилхолин в продукта DF Lipo PPC гарантира забележителни резултати в борбата с мастните натрупвания.

Във формулата на препарата влизат и такива съставки като карнитин и дезоксихолат.Това е мощен коктейл,който разбива мастните клеткии подпомага извличането на мазнините от организма.

И още много новости бяха разкрити на този международен форум.

Благодарение на участието на нашия естетичен дерматолог д-р Бъклова на това грандиозно събитие, ще имате възможността да получите най-комплексните и професионални грижи за естетично подмладяване.