Бръчки изглаждане с мезотерапия с Fixer

Бръчки това са по-повърхностни или по-дълбоки линии и несъвършенства по кожата.

Бръчки се образуват в следствие на контракциите на многобройни мускули,които се съкращават при изразяване на различни емоции.С напредване на времето, загубата на еластичност и появата на различни признаци на стареене водят до образуване на бръчки на местата, където мускулите се съкращават най-силно.

Съществуват различни начини за профилактика и отстраняване на тези несъвършенства. Един от най-ефективните е прилагането на ботулинов токсин/ Ботокс/.Но има пациенти,които не желаят поставянето на такъв продукт,поради различни тяхни страхове. Това налага създаването на алтернативен продукт с подобно действие.

В следствие на множество проучвания и разработки се появи изумително добре действащ, иновативен продукт за мезотерапия – Fixer, който има аналогично действие на Ботокс без да съдържа ботулинов токсин.

Fixer е специално разработен продукт като алтернатива на ботулинов токсин. Редуцира дълбочината на бръчки, без да блокира мимиката.Предназначен е за мезотерапия за третиране на:

– отпусната кожа,

– фини и дълбоки бръчки,

– атонична кожа.

Мезотерапията е уникален метод в естетичната дерматология при който,чрез многократни убождания в кожата се инжектират коктейл от различни активни вещества:

– витамини,

– минерали,

– хиалуронова киселина,

– микроелементи,

– колаген и

– други с доказано и биологично активно въздействие.

Резултатът е:

 • подобряване на еластичността и тургора на кожата,
 • изглаждане на финните бръчки,
 • освежаване,
 • дълбоко подхранване и
 • бърза хидратация на кожата,
 • стимулира метаболизма,
 • предизвиква производството на колаген и еластин от собствените структури на кожата.

Повече от половин век след откриването на мезотерапията,популярността й не спира да расте.Терминът “мезотерапия” идва от гръцката дума “mesos” – среден и “therapeia” – терапия.

В зависимост от съществуващия проблем съществуват различни мезотерапии:

 • Мезотерапия за подмладяване и стягане на кожата
 • Мезотерапия за стрии
 • Мезотерапия при косопад
 • Мезотерапия срещу целулит
 • Мезотерапия за лечение на пигментации

Какви са основните предимства на мезотерапията?

– подобрява кръвообръщението-с годините кръвообръщението и метаболизма се забавят и това води до намаляване на способността на организма да изхвърля токсините .За това кожата се отпуска и се появяват бръчки.След мезотерапия хората усещат кожата си по-свежа, по-стегната, по-еластична.

– засилва обмяната на веществата  

– стимулира производството на еластин и колаген

– ефективно подмладява кожата

– стимулира развитието на нови клетки

Колко процедури са необходими?

Броят на процедурите се определя от вида на третирания проблем и неговата тежест и давност.Може да се наложи да се направят между 5 – 10 процедури през интервал от 1 до 3-6 седмици.

Колко дълготраен е ефекта?

Трайността на ефекта до голяма степен се определя от начина на живот на пациента и физическата му активност. В зависимост от третирания проблем се провеждат 1 или 2 серии от процедури през годината,които задължително се последват от поддържащи терапии 1 или 2 пъти годишно.

Болезнена ли е мезотерапията?

Манипулацията е слабо болезнена и голяма част от пациентите изпитват само лек дискомфорт. При по-нисък праг на чувствителност и усещане на по-силна болка се използват обезболяващи кремове или към самите инжектирани коктейли се добавят обезболяващи средства.

Има ли нежелани странични ефекти от мезотерапията?

Мезотерапията е напълно безопасна за здравето процедура.

Основен нежелан ефект е появата на синини в местата на убождане, които изчезват до 1 седмица.

Това обаче зависи от здравината на кръвоносните съдове на пациентите, като задължително условие е 2 дни преди и след терапията да не се прием Аспирин и други лекарства,разреждащи кръвта и намаляващи кръвосъсирването.

Други нежелани ефекти са зачервяване и лека отточност в третираната зона, сърбеж и парене, които изчезват в рамките на няколко часа до 3-4 дни.

Необходимо ли е да се полагат някакви допълнителни грижи след процедурата?

Няколко часа след процедурата е желателно да се избягва нанасянето на грим и други козметични средства, както и да не се посещава сауна,фитнес,солариум.

Има ли сезонност в извършването на процедурите?

Мезотерапията може да се извършва целогодишно, без връзка и зависимост от сезона и активността на слънцегреенето.

 Противопоказания:

 • бременност
 • остри бактериални или вирусни инфекции в третираната зона
 • непоносимост към определени съставки

Мезотерапия с Fixer 

Fixer е нов не-токсичен продукт за редуциране на дълбочината на бръчки и първата алтернатива на ботулиновия токсин,благодарение на синергичното действие на 4-те съставки:

 •  Acetyl hexapeptide 8
 • DMAE (dimetilamino metanol)
 • Acetyl hexapeptide 30
 • Hibiscus esculentus extract

Acetyl hexapeptide 8 e полипептид,широко използван в козметичната медицина, поради стягащото си действие. Инхибира предаването на нервните импулси и предизвиква частично и обратимо блокиране на движението на мускулите.

Acetyl hexapeptide 30 e подобен на хексапептд 8, но е по-мощен и с по-голяма ефективност.

DMAE (dimetilamino metanol) притежава частично денатуриращо действие върху градивните структури на колагеновите фибри,предизвиква синтеза на нов колаген.На това именно се дължи стягащия ефект.

Hibiscus esculentus extract растение,богато на полифеноли,които имат антиоксидантно действие.

Зони на приложение:

 • чело
 • бръчки-пачи крак
 • шия

Приложение:

Мезотерапия с Fixer се използва за изглаждане на фини и дълбоки бръчки,за пациенти които се страхуват от ботокс или имат противопоказания за поставянето му.

Броят на процедурите зависи от състоянието на кожата и дълбочината на бръчките.Препоръчва се по една процедура на 10 дни(минимум 3 процедури).

Поддържаща терапия: по една процедура веднъж месечно.

 

Имате въпроси?

Не се колебайте да се свържете с нас за консултация или съвет. Винаги сме готови да помогнем.