Лазерна епилация

Единствената медицинска лазерна епилация, процедура която е хит не само в Европа, но и в Америка и Австралия.

Новият Duetto MT EVO  е революционна технология за медицинско ниво на лазерно обезкосмяване.

Лазерната епилация  е доказано средство за премахване на нежеланото окосмяване по всяка част на лицето и на тялото. Днес всяка жена или мъж могат да премахнат напълно нежеланото окосмяване.С помощта на уникалните лазерни технологии на Quanta System това е гарантирано.

Те са сертифицирани с СЕ/европейско съответствие/ и FDA/Американска академия за храни и лекарства/за процедури по трайно обезкосмяване.

Какво представлява Duetto MT EVO ?

Новият лазер на  Quanta System съчетава в себе си две напълно доказали се в сферата на обезкосмяването технологии като златен стандарт:

Александритен лазер/755 nm/ и Nd:YAG лазер/1064nm/.

Тази уникална комбинация от двете техники като дует/от където идва и името на апарата/прилагат синергичното си действие в един самостоятелен импулс. Високо технологичното миксиране позволява на лекарят да прецени и избере правилното съотношение на двете дължини.Такова, което да  разруши трайно космените фоликули. И това става взависимост от индивидуалното количество пигмент в косъма и кожата на пациента.Без болка и странични ефекти.

Duetto MT EVO може да работи с много по-точно прецизирана комбинация от дължини и енергия на лазерното лъчение.Това е гаранция за максимална ефективност и безопастност на процедурата.

При лазерната епилация,  лъчението се поглъща от пигмента в космените стъбла и фоликули и се трансформира в топлинна енергия.Това води до тяхното трайно унищожаване.По този начин се въздейства върху космените структури избирателно без поражения върху околната кожа.

 • Александритната светлина, поради по-голямата си абсорбция въздейства в по-повърхностните зони и на по-светлите и тънки косми, а
 •  Nd:YAG лъчението  е отговорно за унищожаването на по-дълбоко разположените фоликули.Има и допълнителен ефект-блокира кръвоснабдяването на космения корен.

Какви са предимствата на Duetto MT EVO ?

Duetto MT EVO е най-модерната и съвременна технология,комбинираща два лазера- Александрит и Nd:YAG  в един самостоятелен импулс.Това уникално миксиране,позволява на дерматолога да подбере правилното съотношение на двете дължини. Необходимото за разрушаване на космените фоликули, взависимост от индивидуалното количество на пигмент в косъма и кожата на пациента.

Duetto MT EVO е една от най-мощните лазерни систем.Генерира висока енергия в единичен много къс импулс.Това дава възможност за ефективно третиране на най-светлите и тънки косми.

Друга екстра на Duetto MT EVO е възможността да генерира до десет импулса в секунда.Това многократно повишава ефекта от лазерното обезкосмяване.

Високата честота в комбинация  със сапфиреното контактно охлаждане пък е в основата на SHR/super hair removal/режим.Той е безболезнен и безопасен спрямо тена .

Ако искате да получите по-пълна информация за техническите характеристики на най-ефикасния лазер,може да го направите тук :

http://light-sys.com/index.php/bg/publications-2/articles-bg/100-fractional-lasers

Още едно предимство на Duetto MT EVO е възможността за работа с висока честота.Това намалява необходимата за разрушаване на космените фоликули енергията до 50% . Това е режим на SHR-super hair removal. Работим с половината от стандартната доза, използвана от другите лазерни системи.Това гарантира:

-максимална ефективност 

-липса на болка по време на процедурата и

– максимална безопастност.

Това е предимство при силно окосмени пациенти и при хора с тъмна кожа или наличие на тен.

Вследствие на едновременното и съвместно действие  на двете дължини на вълните, космените фоликули се разрушават ефективно и бързо. Комбинираната технология дава възможност да се работи без каквито и да е ограничения при третиране на всеки фототип кожа.Повлиява и най-светлите и тънки косми.

Duetto MT EVO позволява Александрит/755 nm/ и Nd:YAG/1064nm/ да се използват и самостоятелно,в зависимост от индивидуалните особености на пациента.

Кои зони могат да бъдат третирани?

Всички зони на тялото могат да бъдат подложени на лазерна епилация:

 • лице,
 • ръце,
 • крака,
 • включително и чувствителни зони -гърди, корем ,подмишници, интимна зона.

Какво е усещането по време на процедурата?

Процедурата е комфортна. Подаването на топлина се неутрализира  чрез вграденото сапфирено, контактно охлаждане в самия накрайник.

Не се налага употребата на локална анестезия, медикаменти или успокоителни.

Усещането е за леко пощипване.

Препоръки преди процедурата

 • Зоните, които ще се подлагат на лазерна епилация не трябва да са със слънчев загар или солариум.По време на процедурата,тенът трябва да е близък до естествения цвят на кожата.
 • Преди лазерното обезкосмяване,космите не трябва да бъдат отстранявани по механичен начин.Кола маска, епилатор, пинсета не тябва да са правени поне 20 дни.

 • 1-2 дни преди процедурата е необходимо космите в обработваната зона да са обръснати. Или премахнати с депилатоарен крем или подстригани с ножичка до нивото на кожата. Необходимо е да няма косми над повърхността на кожата.Защото тогава енергията на лазера се поглъща от наличните косми. И не може да проникне в дълбочина и да осъществи същинската си дейност,а именно термолиза на космения фоликул. А и процедурата в тези случаи е леко болезнена.

Има ли някакви ограничения след процедурата?

 • Бихте могли веднага да се върнете към ежедневните си дейности.Единствената препоръка е да не се излагате на пряка слънчева светлина първите 48 часа, а след това поне 1 седмица.
 • Да използвате слънцезащитен крем с фактор 50.За да се избегне появата на пигментации.
 • След лазерна епилация може да си вземете душ с хладка вода.
 • Кожата не бива да се подлага на пилинг, почистване или други процедури, които могат допълнително да раздразнят кожата.
 • Нормално е да се появи зачервяване на кожата.То изчезва за 1 час или до 1-2 дни в зависимост от чувствителността на кожата.
 • При някои хора след процедурата могат да се появят пъпки.Те ще изчезнат от само себе си и без да имат нужда от допълнителна лекарска помощ.
 • Следващите 3 до 14 дни е възможно остатъчни косъмчета да се появят.Но те са много тънки и неустойчиви и сами опадат.
 • Между две отделни процедури не трябва да се отскубват космите механично.Позволява се само бръснене или подстригване.
 • Интервалът между две отделни процедури е минимум 28 дни.Времето за което се обновява косменият фоликул.

Колко процедури са необходими?

Повечето третирани области изискват между 6 и 8 процедури.Броят зависи:

 • от гъстотата на окосмяването,
 • вида на третираното място,
 • индивидуалния цикъл на растеж на косъма и
 • хормоналния фон на пациента.

Косъмът на практика минава през три различни фази.Обикновено лазерът атакува само тези косми,които са в активен стадий на своя растеж по време на процедурата.Тъй като останалите косми достигат активната фаза по различно време е необходима нова процедура.

За да бъдат унищожени докрай космите в третирания участък.В това е и предимството на лазерната епилация.

Обезкосмяването е постоянно и трайно, ако пациентът няма хормонални нарушения.

Дали е подходяща лазерната епилация за тийнейджъри?

Отговори на всичките си въпроси може да прочетете тук:https://dermaexpert-varna.com/истината-за-лазерната-епилация-в-тине/

Може ли да се прави лазерно обезкосмяване през лятото?

Това е тема пълна с митове…Истината може да прочетете тук:

https://dermaexpert-varna.com/истината-за-лазерна-епилация-през-лят/

 

 

Имате въпроси?

Не се колебайте да се свържете с нас за консултация или съвет. Винаги сме готови да помогнем.