Лазерно лечение на пигментации

Лазерно лечение на пигментации е съвременен и модерен метод за справяне с пигментациите.

Те представляваткафевите петна,които се появяват по челото,бузите,деколтето и гърба на дланите.Дължат най-често на прекомерно излагане на слънце през годините. Представляват белези на фотостареене на кожата .Представляват участъци от кожата с повишено съдържание на меланин.

Съществуват различни начини за третиране на пигментациите.Най-добри резултати се постигат при комбинирането на различни терапевтични подходи.

Премахване на пигментации с Александритен лазер

Новият лазер на  Quanta System Duetto MT Evo съчетава в себе си две напълно доказали се в сферата на обезкосмяването технологии като златен стандарт:

Александритен лазер/755 nm/ и Nd:YAG лазер/1064nm/.

Тази уникална комбинация от двете техники като дует/от където идва и името на апарата/прилагат синергичното си действие в един самостоятелен импулс. Високо технологичното миксиране позволява на лекарят да прецени и избере правилното съотношение на двете дължини.Такова, което да  разруши меланоцитните гранули.Без болка и странични ефекти.

Duetto MT EVO може да работи с много по-точно прецизирана комбинация от дължини и енергия на лазерното лъчение.Това е гаранция за максимална ефективност и безопастност на процедурата.

Duetto MT EVO  е от най-висок клас, с най-съвременната технология по отношение на премахване на пигментните лезии.Лазерът доставя импулс с много къса продължителнос и много висок интензитет.Това води до бърза термична увреда на меланоцитните гранули и впоследствие до избледняване и изчезване на петното.Погълнатата лазерна енергия се превръща бързо в топлина и предизвиква фотодермолиза на меланоцитите.А те са натоварени с по-голямо количество пигмент.

Успешно премахва:

  • петна,предизвикани от слънцето/лентиго соларис/,
  • петна тип “кафе с мляко”/cafe au lait/,
  • лунички,
  • вродени пигментации и др.

Колко процедури са необходими?

Броят на необходимите процедури е много индивидуален.Зависи от:

-давността на пигментното образувание,

Резултат с изображение за duetto mt evo

-дълбочината на проникване на пигмента.

В повечето случаи е необходимо да се проведат 3-4 терапии в интервеал от 1 мес.

Какво се случва при лазерно лечение на пигментации?

Лазерната терапия е неинвазивна и лека,комфортна процедура.Тя предоставя възможност за връщане към обичайните, ежедневни дейности и ангажименти веднага. Не е необходим  възстановителен интервал.

Процедурата е бърза, безболезнена и придружена от усещане за леко парене в обработваната зона.След процедурата кожата в съответната зона може да е леко зачервена.След няколко часа пигментацията може да се засили.Това обаче е съвсем очакван и дори желан ефект.

Какво трябва да се спазва след лазерната процедура?

  • предпазване от излагане на УВ-лъчения с максимален SPF -50+.Пазенето трябва да е минимум 10 дни.
  • да не се използва обичайната козметика- 48 часа.
  • да не се използват агресивни миещи и козметични средства 3-4 дни.
  • да не се посещават топли минерални извори, СПА процедури и сауни – 7 дни.

Противопоказания за провеждане на лазерно лечение на пигментации

Противопоказанията включват:

-бременност и кърмене

-хормонални нарушения и прием на хормонални препарати,които водят до повишена фоточувствителност на кожата

-прием на медикаменти,които повишават склонността  на кожата към пигмен

тации

-наличие на активни инфекциозни проблеми в зоната,която ще се обработва,като бактериални инфекции,импетиго или херпес симплекс и др.Процедурата може да се извърши след овладяване на острото възпаление.

Относително противопоказание са епилепсията и други заболявания,които протичат с припадъци тъй като те могат да бъдат провокирани от лазерната светлина по време на процедурата.Такива пациенти трябва предварително да бъдат консултирани с лекуващия им невролог,за да се прецени риска от провокирането на нов припадък по време на процедурата.

 

 

Имате въпроси?

Не се колебайте да се свържете с нас за консултация или съвет. Винаги сме готови да помогнем.