Лазерно подмладяване на кожата

Стареенето е естествен  и неизбежен процес на организма и кожата ни не прави изключение в този процес.Причините са както външни-като прекомерно излагане на слънце,лоши хранителни навици,тютюнопушене ,фактори на околната среда-като замърсяване на въздуха,влага,вятър и т.н.,така и “вътрешни”-това са най-вече генетичната кодировка на организма,както и някои хормонални нарушения и др.

Независимо от причините неизбежно е появяването на първите признаци на стареене-линии,бръчици,пигментации.Съвсем естествено е лицето да губи  своята младежка плътност и свежест.Кожата става по-тънка и суха,загубва своя блясък и поради загуба и изконсумиране на мастните депа на лицето,кожата става отпусната и висва особено в долната трета на лицето.

Проблемът с появата на бръчките е свързан с недостатъчен синтез на колаген и еластин в кожата,които са основните отговорници за гъвкавостта и еластичността на кожата.

Чувствителната и повяхнала кожа има нужда от по-специално внимание и грижи.Днес има предостатъчно козметични средства за старееща кожа.Правилно подбраната козметика е в състояние да осигури само необходима грижа,но не и да върне младостта на кожата.

Причината за стареенето на кожата се крие в нейните дълбоки слоеве и за да се премахнат бръчките се налага използването на на по-активни методи.В търсенето на тайната на вечната младост учените създават нови ефективни методи за премахването на бръчки,както и отлагане задълго на процеса на стареене.

Съществуват различни апаратни методи за повлияване на стареенето,както и мезотерапии с коктейли от хиалуронова киселина,антиоксиданти,микроелементи и витамини,като най-добри резултати се получават от тяхното комбиниране.Възможните начини за повлияване на признаците на стареене са:

  • Фотоподмладяване чрез Elos технология
  • Лазерно подмладяване с Nd:YAG лазер
  • Мезотерапия

ЕLOS подмладяването е уникален метод за неоперативна корекция и отстраняване на бръчки

Фотоподмладяването направи истински пробив в антиейдж терапията.

За пръв път подмладяването е абсолютно безопасно за здравето: кожата не се реже, не се опъва, бръчките не се запълват с инжекции – кожата се опъва и изглажда сама.

Как се случва това?

Върху подмладяването на кожата на лицето и тялото работи комбинирана светлинна и електрическа енергия.

Апаратът изпраща светлинен импулс към проблемния участък от кожата, импулсът прониква чрез горните слоеве на кожата в дълбочина като по този начин активира образуването на колаген и еластин, които отговарят за младостта на кожата.

След процедура Elos-подмладяване ви очаква равен, здрав и сияещ тен на лицето. Без изгаряния, без зачервявания, без отоци.

Методът Elos-подмладяване е идеален за активни жени: като процедурата може да се извърши и в обедната почивка.

ELOS е първата и единствена патентована технология за естетична медицина, съединяваща 2 енергии: биполярна радиочестота и оптическа светлинна енергия. В превод от английски ELOS означава “електрооптическа синергия”.

При тази технология няма недостатъци, характерни за светлинната енергия – процедурите са безопасни и ефективни при всички типове кожа.

Принципът на комбинираната енергия дава възможност да се използва по-малко светлинна или лазерна енергия, отколкото при обикновена светлинна терапия, затова и рискът от странични ефекти се намалява до минимум, а пациентът по време на процедурата не чувства болка.

Всеки апликатор Elos е снабден с контактно устройство за охлаждане, което охлажда повърхността на кожата до 5°C, а патентованата активна система за контрол на кожата измерва измененията в температурата на кожата след всеки подаден импулс. По този начин се осигурява безопасност на процедурата и комфорт на пациента.

ELOS = лазер + интензивна импулсна светлина + радиочестота

Това е високотехнологична естетична процедура за фотоподмладяване на кожата.Тя подобрява състоянието на кожата,променена от възрастта и ултравиолетовите лъчи.Премахва всякакви следи на времето:съдови дефекти,белези,отоци и пигментации.

Задейства естествените механизми на организма,едновременно активирайки дълбоките и повърхностни слоеве на кожата,без да нарушава нейната цялост.

При тази технология се използва действието на интензивната пулсова светлина/IPL/ за възстановяване състоянието на кожата,влошено вследствие на неконтролирано излагане на действието на слънчевите лъчи/фотостареене/,кафяви петна,дисколорация,спукани капиляри,финни бръчици.Действието на IPL се базира на селективна фототермолиза,при която светлина,която се излъчва от апарата  се поглъща от специфични структуре,наречени хроматофори-в случая това са хемоглобин/в кръвоносните съдове/ и меланин/в кафявите петна/.Погълнатата светлина се трансформира в топлина и настъпва избирателно разрушаване на прицелните структури,като пигментни петна,разширени капиляри,като се загрява само проблемната зона,без да се засягат съседните незасегнати участъци и структури.Допълнително част от лъчите,достигнали до дермата,стимулират фибробластите да произвеждат повече нов и здрав колаген и по този начин се постига изпълване на финните бръчици.

Колко процедури са необходими?

Обикновено се прави серия от 4-5 процедури с интервал от 4 седмици между тях,което е строго индивидуално от степента на стареене на кожата.

Възстановяване и странични ефекти

Фотоподмладяването има предимството ,че може да се прави по всяко време на деня и поради изключително краткия период на възстановяване,пациентите могат веднага да се върнат към ежедневните си дейности .Изключение прави летния сезон,когато поради активното слънцегреене не е удачно да се прави тази процедура,поради риск от поява на хиперпигментации.

Кафявите петна ако е имало такива,щепотъмнеят и ще се излющят след около 5 дни.Пациентите,които са имали спукани капиляри или разширени кръвоносни съдовемогат да получат леко зачервяване и лекостепенен оток,които преминават за 1-2 дни след процедурата.

След процедурата е задължително използването на слънцезащитен крем с висок фактор и пазене от слънце поне 1 седмица.

Противопоказания

  • трябва да се избягва излагането на слънце 3 седмици преди процедурата и придобиването на силен загар в обработваната зона
  • бременност
  • порфирия
  • епилепсия и заболявания,протичащи с припадъци,които могат да се провокират от светлинния лъч
  • остри вирусни и бактериални инфекции в активна фаза с нарушаване на целостта на кожата в обработваната зона

SRA-emax фотоподмладяването е изключително безопасна процедура,която може да подобри състоянието на кожата на лицето,шията,деколтето и ръцете.

Имате въпроси?

Не се колебайте да се свържете с нас за консултация или съвет. Винаги сме готови да помогнем.