Лазерно подмладяване на кожата с Nd:YAG лазер

Лазерното подмладяване на кожата е уникален метод за бързо и ефективно подобряване на състоянието на кожата.Неговата уникалност се състои в това,че въздейства и ревитализира едновременно всички слоеве на кожата.

Всички мечтаем за вечно млада и свежа кожа,но с напредване на възрастта,клетките на кожата загубват способността си да произвеждат такива количества колаген,които са произвеждали на млади години.Метаболизмът се забавя,кожата губи все повече влага и еластичност,а също така намаляват и естествените й защитни функции.Резултатът-все по-дълбоки и все по-видими бръчки,тънка,лесно ранима и уязвима кожа.Тънката линия на дъното на бръчиците е атрофичен участък,обусловен от влошеното хранене на кожата,което се дължи на намаляването на количеството функциониращи капиляри.С възрастта много от тези капиляри загубват работния си тонус и в резултат на това естествените обменни процеси се затрудняват,понижава се клетъчната активност,нарушава се взаимовръзката между колагеновите и еластиновите влакна.Освен това клетките на кожата започват да губят способността си да произвеждат колаген,еластин и хиалуронова киселина.Кожата постепенно губи еластичността и здравия си тонус и се образуват бръчки.За да бъде кожата ни видимо здрава и стегната е необходимо да “събудим” естествения колаген.

Лазерното подмладяване е нова ера  в нехирургичното подмладяване на кожата на лицето

Обикновено първите бръчици се появяват след 30-годишна възраст.По-изразени са при пушачи,а също и при хора претърпяли стрес или страдащи от хормонални нарушения.Лазерното подмладяване на кожата е подходящо както за жени,така и за мъже между 35 и 65 години.При хората на по-зряла възраст,резервите на кожата са изчерпани и за това опитите да се възстанови предишното й състояние със щадящи неинвазивни методи не е ефективно.

Лазерното подмладяване на кожата с Nd:YAG лазера на Quanta system е високо технологичен,иновативен метод за постигане на перфектен и свеж вид на Вашата кожа.Чрез тази процедура се постига комплексно третиране на всички белези,произтичащи от промените в кожата с течение на възрастта-спукани и разширени капиляри,разширени пори,пигментации,нееднородна структура,финни бръчки.Тъй като е безопасна,безболезнена и без необходимост от време за възстановяване,тази не-инвазивна процедура е известна още като “лифтинг през обедната почивка”/lunch time face lift/.

Единствено Dueto MT Evo на фирмата Quanta system генерира устойчиво обемно и безболезнено загряване на папиларната дерма-фотодермолизна реакция,с което се стимулират фибробластите да синтезират  нов колаген и ремоделиране на колагеновата структура,докато остатъчното количество топлина се поглъща от хемоглобина на капилярите и малките съдове,както и от меланина в пигментните лезии. Важно е да се отбележи,че производството на нов колаген след процедурата-лазерно подмладяване на кожата не е еднократен акт.Лазерното лъчение възстановява активността на фибробластите за месеци напред,така че ефектът е дълготраен.Активизират се и се ревитализират едновременно както дълбоките,така и повърхностните слоеве на дермата,без да се нарушава целостта на на кожата Това води до видимо подобряване на тонуса и тургора на кожата,текстурата  и стегнатия вид на кожата,като едновременно с това изсветляват пигментациите получени в резултат на слънчево увреждане.При този иновативен метод обновяването на структурите става по изключително прецизен начин,което не е по силите на нито един от другите методи.

Отлични резултати се постигат при третиране в областта на лицето и шията,деколте,ръце и др.

Какво е усещането по време на процедурата?

Терапията е напълно безболезнена,като с натрупване на енергията в кожата се усеща умерено затопляне.Веднага след процедурата може да се върнете към Вашия ежедневен ритъм на работа,като поставите слънцезащитен крем  ако Ви предстои излагане на пряка слънчева светлина.Работи се без контактен охлаждащ гел за разлика от фотоподмладяването.

Кои са предимствата на лазерното подмладяване Nd:YAG лазера на Quanta system?

На първо място процедурата е напълно безопасна. Терапията има голямото предимство да постига ефекта на видимо подмладяване с намаляване на видими линии и бръчки и разширени капиляри и подобряване на повърхностната структура на кожата напълно неинвазивно. Няма аблация/нарушаване/ на целостта на повърхностния слой на кожата и поради това няма риск от инфекции.

На второ място процедурата е безболезнена.Пациентите усещат леко затопляне,тъй като импулсите са оптимизирани,а насоченият лъч е фокусиран само върху увреденото място.

Третото предимство е липсата на време за възстановяване и възможност за връщане към ежедневните дейности веднага.

Необходима ли е предварителна подготовка преди лазерната процедура?

При лазерните процедури от огромно значение е пациентът да няма скорошен тен.Въпреки че лазерното подмладяване е подходящо за всякакъв тип кожи,не е редно да се работи върху участък,който скоро е излаган на слънце,защото ако има тен,може да се получи изгаряне.

Има ли противопоказания за тази процедура?

Противопоказанията за извършване на неаблативно лазерно подмладяване са:

  • активна херпесна или бактериална инфекция в зоната на третиране
  • наличие на злокачествено заболяване,поради риска от активиране на клетъчните процеси в кожата и бързото му нарастване.
  • относителни противопоказания са бременност,епилепсия и други неврологични заболявания.

Колко процедури са необходими?

Препоръчва се курс от 5-6 процедури,като това е строго индивидуално и в голяма степен зависи от степента на стареене на кожата и дълбочината на промените.След това е желателно да се се прави поддържаща процедура веднъж или два пъти годишно.Отделните процедури се правят на интервал от 30 дни.

Какво трябва да се избягва след процедурата?

За да не се получат нежелани реакции след лазерната процедура е необходимо да се спазват някои правила.През първите 48-72 часа след процедурата не е препоръчително да се посещава сауна,парна баня,басейн или излагане на пряка слънчева светлина на третираните участъци.Много е важно използването на слънцезащитен крем с фактор 50+ поне 7 дни след процедурата.

След тази процедура няма видими промени по кожата,освен в някои случаи леко зачервяване,което преминава до час.Няма никакви видими следи и може да продължите с ежедневните си дейности.

Какви други ползи се наблюдават след лазерното подмладяване освен активиране производството на колаген?

  • действа “изсветляващо”на хиперпигментните петна като лунички или по-големи тъмни петна от слънцето.
  • “стопява”разширени капиляри,капилярни мрежи и съдови звезди.
  • подпомага свиването на разширени пори
  • стимулира кръвообръщението и обмяната на веществата в тъканите.

Имате въпроси?

Не се колебайте да се свържете с нас за консултация или съвет. Винаги сме готови да помогнем.