Лечение на белези с FRAXIS DUO RF Microneedling + High Power CO2 Fractional Laser

FRAXIS DUO – RF Microneedling + High Power CO2 Fractional Laser е уникална лазерна платформа,която съчетава фракционнен радиочестотен микронийдлинг и мощен фракциониран СО2 лазер за лечение на белези.

Микронийдлинг е златен стандарт в подмладяването и обновяването на кожата.Нарича се още колагенстимулираща терапия и е мощен биостимулатор.

Какво представлява тази лазерна процедура?

Минимално инвазивна процедура, при която с  помощта на позлатени микроигли се правят фини убождания на повърхостните слоеве на кожата.При този процес се освобождава радиочестотна енергия, която в кожата се трансформира в топлина.

Лазерното лечение на белези е златен стандарт.Класическото лазерно лечение обаче е аблативна процедура,която е свързана с извесни странични ефекти. Това включва по-дълъг период на възстановяване, откъсване за известно време от ежедневните задължения и ангажименти.При класическият лазерен метод на лечение на белези има нарушаване на целостта на кожата и  проникване на различна дълбочина.

Последното поколение високоспецифични фракционирани микронийдлинг терапии с радиочестота и златни игли , представляват най-високото ниво и най-новото бижу в света на естетичната лазерна медицина.

За първи път във Варна, само и единствено при нас в ДермаЕксперт може да получите най- качественото и високо специализирано лечение на :

 • белези от акне
 • посттравматични и постоперативни белези
 • стрии
 • минимализиране на разширени пори
 • изглаждане на фини линии и бръчки
 • изсветляване и изравняване на тена на кожата
 • стягане на отпусната кожа на лицето и тялото

За вас, специалистите ни дерматолози – д-р Георги Томов и д-р Десислава Бъклова имат удоволствието да ви предоставят най-малко инвазивното, най-безболезненото и най- високоефективното лечение на белези с FRAXIS DUO.

Какво представлява микронийдлинг?

Микронийдлинг е процедура при която се получава огромно подобрение на състоянието на кожата при минимален период за възстановяване.

Отличителен белег на младостта са еластичната, гладка, сияйна и стегната кожа, без бръчки.Колагенът и еластинът са основни структурни елементи, които осигуряват поддържащата функция и дават младежката форма и контур.

Блясъкът и сияйноста на младата кожа са резултат от клетъчното обновление и възстановяване, както и от отразяването на светлината от гладката кожа.

Подобряването на кръвотока в кожата също има значение за сияйността и свежестта на кожата, чрез доставянето на кислород, антиоксиданти и минерали.Това прави кожата здрава и я предпазва от неблагоприятните фактори от околната среда.

С възрастта, клетъчното обновяване се забавя, натрупват се повече отпадни продукти и кожата започва да губи своя блясък.

Замърсяването на околната среда, както и вредните навици – тютюнопушенето например, стрес, недоспиване и увреждането от слънцето, причиняват накъсване на колагена и еластина и промяна в текстурата на кожата, появата на бръчки и пигментации.

За кого е подходяща процедурата  микронийдлинг?

Микронийдлинг е медицинска процедура, която;

 • подобрява състоянието на кожата,
 • стимулира синтеза на колаген и еластин
 • подобрява кръвотока в кожата

което спомага да се намалят признаците на стареене.

Радиочестотната енергия е мощен стимулатор, който спомага за уплътняването и стягането на кожата.

Съчетаването на микронийдлинг с радиочестота усилва многоратно благотворните ефекти върху кожата. Тази комбинация от друга страна значително снижава времето за възстановяване слвд процедурата.

Каква е разликата между обикновен микронийдлинг и радиочестотен микронийдлинг?

Обикновен микронийдлинг – това е процедура ,при която множество стерилни микроигли проникват в кожата и предизвикват микротравми.В процеса на заздравяване на тези получени микроканалчета се стимулира производството на еластин и колаген.Това от своя страна води до подобряване на структурата на кожата, стягане и изпълването на различни белези.

Радиочестотен микронийдлинг е подобрена комбинирана технология, при която освен тези микроканали, радиочестотата се трансформира в топлинна енергия.Това усилва многократно стимулацията на синтезните процеси.При проникването на иглите в кожата, радиочестотата се трансформира в топлина и това действа като мощен стимулатор на колагеновия синтез.

При FRAXIS DUO – RF Microneedling + High Power CO2 Fractional Laser освен наличието на радиочестота, друга незаменима иновация са златните игли.Установено е,чрез многобройни изследвания.че при проникването си златните игли причиняват по-равномерни каналчета и спомагат за по-равномерното разпределение на трансформираната в топлина енергия.

При това, доказано е че увреждането на тъканите в съседство е сведено до абсолютен минимум.Времето за възстановяване е значително съкратено, безопасността и ефективността многозначително повишени, при лиса на болезненост.

Цялостното подобрение, подмладяване е стягане на кожата е възможно вече и без хирургична намеса.

Какво представлява FRAXIS DUO ?

FRAXIS DUO   е най-новото и мощно оръжие в борбата със стареенето.

Освен фракционирания радиочестотен микронийдлинг, това бижу на лазерната естетична мредицина съчетава в себе си и фракционен свръхмощен СО 2 лазер за кожен ресърфейсинг.

Лазерният ресърфейсинг е златен стандарт за лечение на белези от акне, както и за подмладяване на кожата – изравняване на тена, изглаждане на поърхностни и по-дълбоки бръчки.

Съчетаването на фраксиониран СО2 лазер и радиочестотен микронийдлинг е една съвършена комбинация при която:

 • ефективността в подобряването на кожата е максимална
 • времето за възстановяване е минимално
 • липса на болка

Това е процедурата, която е “задължителна” за да имате млада, свежа и стегната кожа при минимален дискомфорт и време за възстановяване.

Възхитителните резултати, които се наблюдават след процедурата с FRAXIS DUO се дължат на иновативната комбинация от:

 • микронийдлинг със златни игли
 • съчетание с радиочестота, която се трансформира в топлинна енергия
 • фракциониран СО2 лазер

При какви случаи е подходяща терапията с FRAXIS DUO ?

Тази процедура, при която след многократни финни микроубождания и топлинна трансформация се стимулира собствения синтез на колаген е подходяща при:

 • белези от акне
 • свиване на порите
 • заличаване на фини бръчки и линии
 •  стягане на кожата
 • премахване на стрии
 • изравняване на тена и подобряване на текстурата на кожата
 • постоперативни и посттравматични цикатрикси

Процедурата е подходяща са всеки тип кожа и за всяка възраст.Поради минималноинвазивния ход на процедурата, усещането по време на терапията е леко затопляне и дискомфорт.

Прилага се при:

 1. повърхностни и дълбоки белези от акне
 2. за свиване на пори
 3. за стягане на кожата  в областта на лицето,шията и деколтето
 4. за стягане на увиснала кожата  в областта на ръце, корем, около коленете
 5. за премахване на пигментации и белези на фотостареене
 6. за подобряване на текстурата и релефа на кожата

Фракционираният радиочестотен микронийдлинг, осбено в комбинация с СО2 фракциониран лазер е иновативен  ефективен метод за неоператино подмладяване на лицето,лечение на белези и стрии и минимизиране на разширени пори.

След тази процедура кожата е видимо подмладена, стегната, сияйна и свежа.

Какво трябва да знаем преди и след процедурата микронийдлинг ?

Преди процедурата се прави местно обезболяване .Коцата ср намазва с локален анастетик и след 15-20 мин. е готова за провеждане на терапията.

Продължителността на процедурата е 20-30 мин.

Непосредствено след процедурата кожата е леко зачервена и пареща.Това усещане изчезва до няколко часа.

Като цяло микронийдлинг терапията няма странични ефекти, но само при използването на доказано качествени апарати.Друг много важен момент за достигане на желаните резултати е опита и професионализма на извършващите процедурата.

След процедурата трябва да се спазват предписанията на вашия лекар, за да се избегне риска от странични реакции.

Спазването на тези указания ви гарантира и максимален ефект.

След микронийдлинг терапията избягвайте:

 • използването на агресивни почистващи препарати
 • излагането на пряка слънчева светлина
 • използването на козметика и грим до 24 часа след процедурата
 • спортуване и фитнес
 • сауни и парни бани- 5-7 дни
 • масажи – 5-7 дни

Възможно е в третираните зони да се появят пъпки.Това е нормална реакция от страна на кожата.Те изчезват до 5-7 дни.

Ние в Дерма Експерт се доверихме на FRAXIS DUO, поради многобройните удивителни резултати.Тествана е и доказано ефективн апаратура.Не крие рискове за здравето.Гарантира отлични резултати в борбата със стареенето и премахването на белези.

Колко процедури са необходими?

Микронийдлинг терапията е една от трайните процедури за подмладяване.Нейният ефект може да продължи до 1 година.

Резултатите са видими още след първата процедура.

За максимален ефект се препоръчват 3-4 процедури взависимост от състоянието на кожата.

Микронийдлинг терапията може да се прилага през всеки сезон.

Противопоказания за Микронийдлинг терапията :

 • бременни и кърмещи жени
 • автоимунни заболявания
 • инфекции и разранявания в обработваната зона

 

Имате въпроси?

Не се колебайте да се свържете с нас за консултация или съвет. Винаги сме готови да помогнем.