Стрии – лечение с мезотерапия с Nucleonix

Стрии са атрофични кожни белези с линейна форма. Разположени са в местата на най-голямо разпъване и преразтягане на кожата-корем, бедра, глутеуси,ханша и гърдите.

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло,който ни предпазва от различните влияния на околната среда.Тя притежава уникалното качество да се разтяга. Благодарение на разположените в дермата структури-колаген и еластин, кожата ни е еластична.

Но понякога това свойство на кожата е подложено на

изключително големи изпитания.

Такива са:

 • прекомерно разтягане,като например бременност,
 • рязко увеличаване на теглото,
 • бързо израстване през пубертета,
 • активна спортна дейност,
 • както и някои хормонални разстройства и
 • прием на медикаменти/системни кортикостероиди и антидепресанти/.

Силното преразтягане на колагеновите и еластимчните влакна или промяната в тяхната структура,причинява разкъсване в определени участъци.На повърхността това се вижда като добре познатите на всички продълговати и леко хлътнали белези,познати като стрии.

Обикновено стриите се разполагат перпендикулярно на посоката на разпъване.Самото механично усилие не е достатъчно за да предизвика появата на стрии.Често се добавят и допълнителни фактори като :

-хормонални промени,

-бременност,

-индивидуална предразположеност и други.

По отношение на вида стриите  биват: пресни/червени/ и стари/бели/.

Веднага след появата си стриите са розово-лилави на цвят и са на нивото на околната кожа.

 

 

 

 

Стрии са бели,хлътнали,с набръчкана пергаментоподобна основа когато вече са от доста време.

През летните месеци вследствие на придобиване на тен стрии се забелязват повече.Защото съединителната тъкан,която се развива на местата на разкъсване на еластина и колагена, не придобива тен.

При стриите в пълна сила важи принципът за ранното им лечение.Колкото по-рано се започне,толкова по-добри и бързи ще бъдат резултатите.

За съжаление лечението и премахването им с консервативни средства като кремове,масла и лосиони е трудно и почти невъзможно.

Тези средства имат по-скоро превантивно действие. Те предпазват донякъде кожата от появата им.Но на вече появили се такива – не оказват никакъв ефект.

Но естетичната дерматология разполага с различни методи.Те могат да доведат до видимо подобрение на вида на стриите.И дори до пълното им изчезване, ако се започне лечението навреме.

Лазерното лечение на стрии е един от най-ефективните методи за тяхното заличаване.

В Дерма Експерт разполагаме с различни утвърдени като златен стандарт технологии,които доказано повлияват стрии.Те подпомагат изравняването и стягането на кожата.

Изборът на съответната технология-фракселен лазер или радиочестотен лазер се прави от дерматолог.Той  преценява индивидуалните особености като:

-дълбочина,

-давност

-или цвят на кожата.

Като краен резултат се наблюдава изпълване на дефекта и неговото заличаване .Като цяло кожата става по-стегната и еластична.

Радиочестотен микронийдлинг за лечение на стрии

Микронидлинг е златен стандарт в подмладяването и обновяването на кожата.Нарича се още колагенстимулираща терапия и е мощен биостимулатор.

Минимално инвазивна процедура, при която с  помощта на позлатени микроигли се правят фини убождания на повърхостните слоеве на кожата.При този процес се освобождава радиочестотна енергия, която в кожата се трансформира в топлина.

Микронийдлинг е процедура при която се получава огромно подобрение на състоянието на кожата при минимален период за възстановяване.

Повече информация за процедурата, може да прочетете тук:

https://dermaexpert-varna.com/процедури/лечение-на-белези-с-fraxis-duo-rf-microneedling-high-power-co2-fractional-laser/

Друга възможност за борба със стрии това е Мезотерапия-това е процедура при която чрез множество микро убождания в кожата се инжектират специални коктейли от стягащи кожата субстанции, фибробластни растежни фактори, микроелементи, хиалуронова киселина, колаген и антиоксиданти.

Съществуват различни комбинации,като изборът на продукт за мезотерапия зависи строго индивидуално от конкретното състояние на стриите-дълбочина, давност и големина.

 • Мезотерапия с Nucleonix. Nucleonix е мощен антиоксидант,който възстановява увредените от UV лъчите клетки,подобрява междуклетъчния синтез и стимулира синтеза на колаген.

Основни съставки:

 •  ДНК нуклеотиди-подпомагат процеса на синтез на протеини.Подобряват клетъчния метаболизъм.Ускоряват процеса на деление на клетките.
 • Екстракт от зелен чай-мощна концентрация на полезни съставки,като полифенони и токостероли,които защитават кожата от свободните радикали.
 • Спирулина-представлява синьо едноклетъчно водорасло,богато на хлорофил и протеини, аминокиселини, липиди. Съдържа витаминен комплекс АСЕ и токоферол.
 • Хиалуронова киселина-една от основните съставки на съединителната тъкан,отговорна за хидратирането на кожата.

Употреба:

Препоръчва се една по една терапия веднъж седмично в продължение на три последователни седмици.Броят на процедурите зависи от типа и състоянието на кожата,от давността и от дълбочината на стриите.Резултатите са видими още след първата процедура.

Най-добрър резултат се получава при комбинирането на някои от тези терапии едновременно,за да се използва разнопосочното въздействие върху структурите на кожата при различните методи и постигане на максимално добър и траен резултат.Тази комбинация е индивидуална според състоянието на проблема и се определя след консултация с дерматолог.

Имате въпроси?

Не се колебайте да се свържете с нас за консултация или съвет. Винаги сме готови да помогнем.