Мезотерапия за коса

Мезотерапията е съвременен терапевтичен метод,който се използва в естетичната медицина за подобряване на вида и здравината на коса и кожа.При тази процедура чрез множество микроубождания се вкарва коктейл от витамини,микроелементи,аминокиселини и други съставки,с които се постига въздействие на различни клетъчни структури.Това води до подобряване на функциите на кожата на скалпа,подобряване на микроциркулацията й и като резултат намаляване на косопада,заздравяване на косъма и като цяло – жизнена и здрава коса.

Целта на мезотерапията за коса е регенерация(възстановяване) на луковицата на косъма, увеличаване на кръвоснабдяването и повишаване на клетъчната пролиферация на космения фоликул,което води до по-здрави и по-хубави косми.

Здравата и хубава коса има голямо социално,културно и религиозно значение.Тя е символ на женственост при жените и мъжественост при мъжете.

Мезотерапия за коса е иновативен метод за успешно третиране на различни видове косопад както при жени,така и при мъже.Тя стимулира производството на колаген,бори свободните радикали,стимулира клетъчната активност,укрепва еластичността на кожата,активира стволовите клетки в корена на косъма,стимулира растежа на космите и сгъстяването на косата. Мезотерапията използва процес с двойно действие,който включва както химическа,така и механична стимулация на засегнатата област,посредством многобройни микроубождания. Повече за мезотерапията като метод за повлияване на различни проблеми може да прочетете тук:https://dermaexpert-varna.comмезотерапия-за-лице/

Мезотерапия за коса се прилага в следните случаи:

  • разреждане на косата и усилен косопад,състояние което много често настъпва след бременност и раждане,анемия,стрес и други.
  • кръгово оплешивяване/алопеция ареата/
  • андрогенен косопад
  • косопад при хормонален дисбаланс
  • косопад след медикаментозно лечение

Този метод на лечение на косопад е подходящ както за жени,така и за мъже.

Hair + Revitalizing

Стимулира растежа на епителните клетки в космения булбус. Инхибира катагенната фаза и стимулира анагенната фаза.Има антиоксидантно действие спрямо свободните радикали.

Основни съставки:

  • Фосфатидилова киселина – 1%
  • Фолиева киселина – 1%
  • SOD (Superoxide dismutase) – 1 %
  • Riboflavin – 2%
  • Аминокиселини

Какви са предимствата на мезотерапията за коса?

При този метод активните вещества се инжектират директно в зоната на третирания проблем итам тяхната концентрация е най-висока. Мезотерапията за коса може да се прилага целогодишно,без да има сезонна зависимост през летните месеци.

Болезнена ли е процедурата?

Тъй като иглите за мезотерапия са изключително малки,болка при убождането не се усеща.Някои от пациентите усещат лек дискомфорт.Трябва да се има пред вид,че прагът на чувствителност и болка е различен при всеки човек и поради това и усещането за болка по време на процедурата е строго индивидуално.

Изисквания преди процедурата?

Единственото изискване преди процедурата е 1 седмица преди това да не се приема Аспирин или други нестероидни противовъзпалителни средства,както и антикоагуланти с цел намаляване на степента на кървене след убождането.

Има ли противопоказания за извършване на мезотерапия на коса?

Мезотерапия на коса не се извършва по време на бременност и кърмене,както и при наличие на остра бактериална и вирусна инфекция в областта на третираната зона

Колко процедури са необходими за постигане на добър резултат?

Броят на процедурите зависи от типа и състоянието на косата. Препоръчва се по една процедура през седмица в продължение на три месеца. След което – една процедура месечно в продължение на четири месеца.
Поддържаща терапия: една процедура на три месеца при необходимост.

Каква е продължителността на постигнатия резултат?

Трайността на ефекта зависи от вида на разреждане на косата,както и откриването на причината за този процес и отстраняването й. При андрогенна алопеция е задължително комбинирането на мезотерапия с локална терапия.

Възможно ли е комбинирането на мезотерапия на коса с други терапевтични средства?

Мезотерапията за коса може да бъде използвана както като основен терапевтичен метод,така и като допълнителна процедура в различни локални терапии за разреждане и опадане на косата.Комбинирането на различни средства в терапията на косопада значително подобрява крайната ефективност на провежданите процедури.

Имате въпроси?

Не се колебайте да се свържете с нас за консултация или съвет. Винаги сме готови да помогнем.