Мезотерапия с колаген за подмладяване и освежаване на кожата

Мезотерапия с колаген е ефективен и неагресивен метод за превенция на стареенето и възстановяването на кожата с естествени съставки и може да се комбинира с повечето методи на естетичната медицина.

Мезотерапия с колаген е процедура,която помага на кожата да изглежда млада,сияйна и свежа.

Мезотерапия е процедура,при която в средния слой на кожата се инжектира коктейл от аминокиселини,витамини,микроелементи,хиалуронова киселина и други активни субстанции. В зависимост от използваните коктейли,процедурата- мезотерапия има за цел:

 • активиране на клетките произвеждащи основните структурни елменти на кожата като колаген,еластин,междуклетъчна субстанция.
 • хидратация
 • стягане и подобряване на тонуса на кожата
 • антицелулитен и липолитичен ефект
 • лечение на косопад
 • лечение на стрии

Мезотерапия с колаген GUNA e неинвазивна мезотерапия съчетаваща принципите на класическата медицина и хомеопатията.Това е така наречената физиологична регулативна медицина,която възстановява променената структура на тъканите без странични ефекти. Физиорегулативната медицина е много близка до физиологичните процеси,затова Мезотерапия с MD-TISSUE е неагресивен метод,който има отлична ефективност,без да нарушава естествените процеси в организма.Поради това продуктът намира широко приложение в Европа,в съответствие с новите идеи и новата вълна за биоревитализация и бионачин на живот.

Колагенът представлява основния компонент на съединителната тъкан и неговото отслабване,деструктуриране и намаляване са основната причина за стареенето на тъканите и на кожата.Повече информация за това какво представлява колагена може да прочетете тукhttp://bg.gunainternational.com/

Когато човек остарява,епидермисът изтънява,вследствие от което бариерата задържаща влагата в кожата намалява,водейки до прекомерно изпаряване и изсушаване на кожата.При остаряването,броят на епидермалните клетки намалява приблизително с 10% всяка година,което възпрепятства възстановяването и обновяването на кожата.

Въздействията на остаряването върху кожата са значителни и се отразяват не само на епидермиса,но и на по-дълбоко разположените структури на дермата-колагеновите и еластинови нишки,допринасящи за еластичността на кожата се дефрагментират и износват.Тези промени предизвикат нейното провисване и сбръчкване.

Освен това бръчките по кожата се дължат на комплексното влияние  на множество външни  и вътрешни фактори като-тютюнопушене,неправилно и нездравословно хранене,прекомерно излагане на слънце без използването на слънцезащитен крем,лоша хидратация,недостатъчно подхранване,замърсяване на кожата,недостатъчна грижа и още много други.Най-често на тези вредни влияния са изложени лицето,шията,горната част на дланите и ръцете до лактите,които имат почти непрестанен досег със слънцето.

Мезотерапия с MD-TISSUE e едно мощно оръжие в борбата със стареенето на кожата.

MD-TISSUE e нов медицински препарат разработен от GUNA LABORATORIES- лидер в производството на лекарства и хомеопатични средства,на базата на съвременните познания за физиологичното остаряване на кожата,с цел да осигури ефективен метод за възстановяване на влагата в кожата,намалявайки по този начин появата на бръчки и другите характерни белези на остаряването.Той стопира физиологичното остаряване на съединителната тъкан и действа като бариера срещу антиоксидативното действие на свободните радикали.

Основната съставка в този подмладяващ коктейл е колагенът,който поддържа и възстановява съединителната тъкан и колагеновите нишки и така изгражда опорна “биомрежа”,която осигурява стегнатост и плътност на кожата и е основата върху която се надграждат всички останали структури и се балансират физиологичните процеси.Колагенът в този продукт  е нискомолекулярен,разреден и пречистен т.е. той не се приема  от организма като чужд,не предизвиква антигенно дразнене и не причинява странични реакции на кожата.

Мезотерапия с MD-TISSUE,представлява инжектиране специално подобрена формула-за по-добри резултати продуктът е обогатен от няколко поддържащи компонента,имащи синергично действие:

 • нискомолекулярен колаген – основна съставка
 • Витамин С /аскорбинова киселина/-един от най-мощните водноразтворими антиоксиданти,способни да неутрализират свободните радикали.
 • Магнезиев глюконат – една от основните форми за доставяне на магнезий в организма.
 • Витамин В6 – с мощно антиневротоксично действие
 • Витамин В2 – антиоксидантно действие
 • Витамин В1 – антиоксидантно,еритропоетично и детоксикиращо действие

Този коктейл инжектиран чрез микроубождания в кожата стимулира собственото производство на  млади колагенови влакна и неутрализира действието на свободните радикали и осигурява добра хидратация на кожата.В следствие на процедурата GUNA мезотерапия, кожата става видимо по-стегната и тонизирана. Иновативната формула не предизвиква алергични реакции и преди извършването на процедурата не се налага тестуване.

Мезотерапия с MD-TISSUE – предимства

 • намалява видимите признаци на стареене на кожата
 • поддържа и възстановява колагеновите фибри
 • стимулира образуването на нов колаген
 • забавя появата на бръчки
 • осигурява достатъчно овлажняване на състарената кожа
 • действа като бариера срещу свободните радикали
 • освежава и тонизира кожата

MD-TISSUE може да бъде инжектиран директно в съответните области на кожата,при което механично реструктурира тъканите и изглажда бръчките.

GUNA мезотерапия е отлично средство за превенция срещу понататъшното отпускане на лицевия контур.Тя може да се прилага както при млади жени като средство за профилактика,възстановяване на кожата след УВ-увреждане и солариум,така и при зрели хора като възстановяващо средство.

Експертите препоръчват 8-10 процедури,в зависимост от изходното състояние на кожата,броят на направените предходни процедури и съчетанието им с други методи за подмладяване,като предшестващ химичен или карбонов пилинг,инжектиране на хиалуронова киселина или ботулинов токсин,желание за поддържащи процедури,начин на живот.

Подходът за цялостно въздействие върху кожата с различни методи и комбинацията им за постигането на максимален ефект е налагащата се в последните години тенденция в областта на естетичната дерматология.

Имате въпроси?

Не се колебайте да се свържете с нас за консултация или съвет. Винаги сме готови да помогнем.