Мезотерапия с Nucleonix

Мезотерапия с Nucleonix е най-съвремения и мощен коктейл за борба със стареенето на тъканите и запълването на белези.

Мезотерапията е уникален метод в естетичната дерматология при който,чрез многократни убождания в кожата се инжектират коктейл от различни активни вещества,витамини,минерали,хиалуронова киселина,микроелементи,колаген и други с доказано и биологично активно въздействие. Резултатът е подобряване на еластичността и тургора на кожата,изглаждане на финните бръчки,освежаване,дълбоко подхранване и  бърза хидратация на кожата,стимулира метаболизма,предизвиква производството на колаген и еластин от собствените структури на кожата. Мезотерапията е една прекрасна  алтернатива на хирургичните методи за подмладяване.За първи път мезотерапията е приложена от френския лекар д-р Мишел Пистор  през 1952 г. ,който провежда клинично проучване и открива тази техника,която първоначално се прилага за лечение на ревматологични и травматологични заболявания.След няколко години е открито благоприятното влияние и върху кожата.Към настоящия момент над 18 000 лекари от цял свят практикуват тази техника.

Повече от половин век след откриването на мезотерапията,популярността й не спира да расте.Терминът “мезотерапия” идва от гръцката дума “mesos” – среден и “therapeia” – терапия.

Взависимост от съществуващия проблем съществуват различни мезотерапии:

 • Мезотерапия за подмладяване и стягане на кожата
 • Мезотерапия за стрии
 • Мезотерапия при косопад
 • Мезотерапия срещу целулит
 • Мезотерапия за лечение на пигментации

Какви са основните предимства на мезотерапията?

– подобрява кръвообръщението-с годините кръвообръщението и метаболизма се забавят и това води до намаляване на способността на организма да изхвърля токсините.За това кожата се отпуска и се появяват бръчки.След мезотерапия хората усещат кожата си по-свежа, по-стегната, по-еластична.

– засилва обмяната на веществата  

– стимулира производството на еластин и колаген

– ефективно подмладява кожата

– стимулира развитието на нови клетки

Колко процедури са необходими?

Броят на процедурите се определя от вида на третирания проблем и неговата тежест и давност.Може да се наложи да се направят между 5 – 10 процедури през интервал от 1 до 3-6 седмици.

Колко дълготраен е ефекта?

Трайността на ефекта до голяма степен се определя от начина на живот на пациента и физическата му активност. В зависимост от третирания проблем се провеждат 1 или 2 серии от процедури през годината,които задължително се последват от поддържащи терапии 1 или 2 пъти годишно.

Болезнена ли е мезотерапията?

Манипулацията е слабо болезнена и голяма част от пациентите изпитват само лек дискомфорт. При по-нисък праг на чувствителност и усещане на по-силна болка се използват обезболяващи кремове или към самите инжектирани коктейли се добавят обезболяващи средства.

Има ли нежелани странични ефекти от мезотерапията?

Мезотерапията е напълно безопасна за здравето процедура.Основен нежелан ефект е появата на синини в местата на убождане,които изчезват до 1 седмица.Това обаче зависи от здравината на кръвоносните съдове на пациентите,като задължително условие е 2 дни преди и след терапията да не се прием Аспирин и други лекарства,разреждащи кръвта и намаляващи кръвосъсирването. Други нежелани ефекти са зачервяване и лека отточност в третираната зона,сърбеж и парене,които изчезват в рамките на няколко часа до 3-4 дни.

Необходимо ли е да се полагат някакви допълнителни грижи след процедурата?

Няколко часа след процедурата е желателно да се избягва нанасянето на грим и други козметични средства,както и да не се посещава сауна,фитнес,солариум.

Има ли сезонност в извършването на процедурите?

Мезотерапията може да се извършва целогодишно,без връзка и зависимост от сезона и активността на слънцегреенето.

 Противопоказания:

 • бременност
 • остри бактериални или вирусни инфекции в третираната зона
 • непоносимост към определени съставки

Nucleonix- това е мощен антиоксидант,който възстановява увредените от UV лъчите клетки,подобрява междуклетъчния синтез и стимулира синтеза на колаген.

Основни съставки:

 •  ДНКнуклеотиди-подпомагат процеса на синтез на протеини.Подобряват клетъчния метаболизъм.Ускоряват процеса на деление на клетките.
 • Екстракт от зелен чай-мощна концентрация на полезни съставки,като полифенони и токостероли,които защитават кожата от свободните радикали.
 • Спирулина-представлява синьо едноклетъчно водорасло,богато на хлорофил и протеини, аминокиселини, липиди. Съдържа витаминен комплекс АСЕ и токоферол.
 • Хиалуронова киселина-една от основните съставки на съединителната тъкан,отговорна за хидратирането на кожата.

 

 

       Употреба:

 • Фотоувредена кожа
 • Кожни лезии (белези от акне,хирургични и посттравматични белези)
 • Дехидратирана и девитализирана кожа
 • Пре- и постменопаузална кожа (хипотонична и старееща кожа)
 • Естрогенен дефицит

Препоръчва се една по една терапия веднъж седмично в продължение на три последователни седмици.Броят на процедурите зависи от типа и състоянието на кожата,от давността и от дълбочината на стриите.Резултатите са видими още след първата процедура.

Имате въпроси?

Не се колебайте да се свържете с нас за консултация или съвет. Винаги сме готови да помогнем.