Полинуклеотидите в Nucleofill – революционното решение за запазване на младостта на кожата

Полинуклеотитди – знаете ли за  тази иновация в сферата на така желаната вечна младост?

Полинуклеотидите- влияят върху рецепторите на фибробластите в кожата като предизвикват тяхната биостимулация, имат мощен антиоксидантен ефект и лифтиращо кожата действие.Може би сте чувавали за полинуклеотидите, които биоревитализират и регенерират кожата? Те започнаха да революционизират естетиката и естетичната медицина и се превръщат все по-бързо във фаворити в борбата със стареенето и в стремежа да запазим кожата по-дълго натурално свежа и сияйна.

 

Научно доказано е че полинуклеотидите :

 1. стимулират и засилват производството на колаген и еластин
 2. трайно и ефикасно възстановяват кожата и косата на клетъчно ниво
 3. хидратират кожата
 4. подобряват здравината и еластичността на тъканите
 5. имат противовъзпалителни качесттва
 6. стимулират клетъчното обновяване

Което ги прави идеални за:

 • лифтиране и стягане на кожата
 • подобряване на текстурата и гладкостта на кожата
 • изравняване на тона и изсветляване на тена на кожата
 • минимизиране на белези от акне
 • преустановяване на косопада
 • минимизиране на стрии

Това прави полинуклеотидите уникални и по-ефикасни от другите традиционни биостимулиращи инжекционни продукти.

За разлика от дермалните филъри, които са предназначени за временно попълване на липсващи и изконсумирани тъкани,научно доказано е че полинуклеотидите регенерират  кожата отвътре на  клетъчно ниво, повишавайки хидратацията на кожата, производството на колаген и еластичността на кожата.

За разлика от другите колагеностимулиращи продукти, където се чака 3 месеца, за да се видят окончателните резултати, при полинуклеотидните лечения резултатите са видими още след няколко седмици.

Ефективността на терапиите съдържащи полинуклеотидите е проектирана да бъде  9-12 месеца, като ефектите продължават да поддържат и подобряват качеството на подлежащият под кожата основен слой дълго след това.

Преди ерата на полинуклеотидите, най-ефикасната терапия за подмладяване на кожата бяха скин бустерите.Това е инжекционен продукт за подобряване на качеството на кожата, чрез повишаване на нивата на хидратациядълбоко в кожата.

Предимството на полинуклеотидите е че те не само подобряват дълбоката хидратация, но и допълват естествената способност на кожата да се самовъзстановява, като взаимодействат директно с фибробластите и ги активират за дълго време,

Какво представлява Nucleofill ?

 

Nucleofill – революционен метод за хидратиране, лифтиране и освежаване на кожата с дълготраен ефект.Nucleofill представлява гел съдържащ полинуклеотиди, извлечени от сперма на дива сьомга.Това е високопречистен продукт, създаден по иновативна биотехнология за биостимулация на кожата, биосъвместим и биоразградим.Полинуклеотидите могат да бъдат разглеждани като “необходима храна” за клетките, която ги стимулира да произвеждат колаген и еластин и да подобрява състоянието на екстрацелуларния матрикс.Това е поддържащ структурен слой на нашата кожа, който съдържа фиброзни елементи като колаген и еластин, както и хиалуронова киселина и е отговорн за това кожата да изглежда свежа и млада.

Nucleofill е продукт с уникално действие на клетъчно ниво по ефективен и дълготраен начин.

 1. Полинуклеотидите – влияят вурху рецепторите на фибробластите в кожата като предизвикват тяхната биостимулация. По този начин се стимулира неосинтезата на колаген тип I и това води до директно уплътняване и стягане на кожата.
 2. Полинуклеоидите имат уникалната способност да улавят свободните радикали и по този начин имат мощно антиоксидантно действие.
 3. Полинуклеотидите имат способността да привличат и свързват водните молекули и по този начин осигуряват дългосрочна хидратация на екстрацелуларния матрикс.

Ефектите на полинуклеотидите:

– биостимулация;

– хидратация;

– антиоксидантно действие; –

– лифтинг ефект;

1.Биостимулацията на полинуклеотидите с дълго продължаващ ефект се осигурява от една страна от нуклеозидните структури.Те са способни да активират мембранните рецептори, a метаболитите, които се получават по време на ензимната атака по време на разграждане действат като мощен биостимулиращ фактор от друга страна.

Новият и революционен продукт Nucleofill с естествен произход и високо пречистена матрица е в състояние да активира процесите на биорегенерация на кожата както на дълбоко ниво/мастна и костна тъкан/, така и на ниво дерма/фибробластна стимулация/.

2.Хидратация – полинуклеотидите имат способността да привличат водните молекули и по този начн предизвикват дълбока хидратация на екстрацелурния матрикс и правят кожата свежа и гладка.

3.Антиоксидативна защита- полинуклеотидите имат качеството да привличат свободните радикали и по този начин защитават кожата от увреждането от оксидативния стрес на замърсяването на околната среда, неконтролираното излагане на слънце, тютюнопушенето, нездравословното хранене и  заседналия начин на живот.

Как действа Nucleofill ?

Nucleofill въздейства на 3 нива в кожната структура:

 • дермо – епидермален слой – подобрява структурата на дермо-епидермалния слой, усувършенства качеството на кожата и редуцира и изглажда повърхностните бръчки.Полинуклеотидите имат целенасочено действие и кум рецеторите на космения фоликул.Те намаляват афинитета на рецепторите към андрогенните хормони, с което ограничават опадането на космите.Също така подобряват клетъчния енергиен профил със засилване на активността на ензимите.
 • ниво на васкуларизация/кръвоносни съдове/ – предизвикват увеличаване на клетъчната пролиферация с относителен ангиогенен ефект.Подобряват проходимостта на тъканите и притока на кръв.
 • дълбоки тъкани /мастни депа и костни структури/ – действието на полинуклеотидите в дълбоките тъкани е особено важно когато се анализира стареенето на тъканите.С напредването на възрастта се наблюдава редуциране на дълбоките мастни слоеве.Това е особено силно изразено в околочната област.Костните структури също търпят промени- костта започва да се резорбира и да се смалява.Това води до отпускане и вусване на кожата.                                                 

✔️ХИДРАТИРАЩ ЕФЕКТ – благодарение на способността на полинуклеотидните матрици да свързват водата .

✔️ДЪЛГОТРАЕН АНТИОКСИДАНТЕН ЕФЕКТ – благодарение на химическата структура.,способна да абсорбира свободните радикали се блокират ефектите им на клетъчно ниво.

✔️СТИМУЛИРАЩ ЕФЕКТ – стимулация на фибробластите – активирането на рецепторите CD39 и CD40 увеличава производството на колаген тип I. Увеличаване на броя и активността на фибробластите – това са основните клетки, които управляват непрекъснатото обновяване на основните дермални компоненти.

✔️МЕТАБОЛИТЕН ЕФЕКТ – полинуклеотидите, подпомагат реинтегрирането на някои основни компоненти, като глюкозоаминогликани, протеини, гликопротеини и др., които поддържат физиологичното функциониране на кожните структури.Тези ефекти определят подобрението на дермо-епидермалния слой, подобряват качеството на кожата и редуцират бръчките.

Кога се препоръчва Nucleofill ?

Лечението е оптимално за кожата, която е:
💙 Дехидратирана
💙 С финни линии и бръчки
💙 Изложена на оксидативен стрес
💙 Изгубен блясък и неравномерен тен
💙 Разширени пори
💙 Хлътване, фини бръчки и тъмни кръгове под очите
Това лечение е идеално за хора, които наблюдават влошаване на формата на овала на лицето, загуба на плътност и хидратация на кожата, тънка, атрофична кожа.
Поради голямото разнообразие от протоколи за лечение, това лечение може да се извърши на всеки клиент, независимо от възрастта и типа кожа.
Какви видове Nucleofill съществуват и какви са индикациите за прилагане ?
1.Nucleofill Medium
         
 • биоструктуриране на дълбоката дерма
 • хидратация
 • лек лифтинг
 • лечение на леко депресивни белези

Препоръчва се за третиране на начални белези на стареенето.

2. Nucleofill Medium

               

 • биоструктуриране на дълбоката дерма, мастните депа и костните структури
 • пролонгиран хидратиращ ефект
 • интензивен лифтинг ефект
 • лечение на леки депресивни и хирургически белези.

Препоръчва се при видими белези на стареене, когато кожата е с подчертана грапавост и силно изразена отпъснатост на кожата.

3. Nucleofill Eyes

           

 • третиране на околоочната зона
 • изглаждане на околочни фини бръчки
 • придаване на сияен вид на кожата около очите
 • биоструктуриране на дълбоките тъкани

Препоръчва се за изглаждане на несъвършенства и фини бръчки в периорбиталната зона, както и пред и следоперативно лечение / блефаропластика, лифтинг, лазерен ресърфейсинг/.

4. Nucleofill Hair

             

 • начален косопад
 • андрогенна алопециа
 • следродилно и сезонно изтъняване на косата

Препоръчва се при косопад,андрогенна алопеция, както при пред и постоперативно лечение /трансплантация/

ИМА ЛИ ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ ЗА NUCLEOFILL?
– карцином
– бременност, кърмене
– лекарства за разреждане на кръвта
– келоид
– херпес и други вирусни инфекции на мястото на лечение
– гъбични и бактериални кожни инфекции на мястото на лечение
– възпаление на кожата на мястото на третиране
Продуктът е напълно натурален и безопасен. Не съдържа вещества, които могат да бъдат сенсибилизиращи или алергични.
Няма налично описание на снимката.
 Какви са техниките на инжектиране и протоколите за прилагане на NUCLEOFILL ?
Има различни техники на инжектиране на този биостимулиращ продукт, които се преценяват според професионалните умения и опит на инжектиращия лекар.
Протоколите на приложения са много индивидуални и се определят спрямо състоянието на кожата.
Най-класическия вариант на приложение е 3 последователни терапии през 15 дни и след това поддържащи процедури веднъж на 3-4 месеца.
Процедурите не налагат откъсване от нормалните ежедневни дейности и ангажименти.
Няма възстановителен период.
Всички реакции:

8

Имате въпроси?

Не се колебайте да се свържете с нас за консултация или съвет. Винаги сме готови да помогнем.