Премахване на пигментации с александритен лазер

Пигментациите са кафевите петна,които се появяват по челото,бузите,деколтето и гърба на дланите и се дължат най-често на прекомерно излагане на слънце през годините и представляват белези на фотостареене на кожата и са често срещан проблем.Представляват участъци от кожата с повишено съдържание на меланин.

Съществуват различни начини за третиране на пигментациите,като най-добри резултати се постигат при комбинирането на различни терапевтични подходи.

Премахване на пигментации с Александритен лазер-този лазер е от най-висок клас, с най-съвременната технология по отношение на премахване на пигментните лезии и е напълно безболезнен.Лазерът доставя импулс с много къса продължителнос и много висок интензитет,но водещ до бърза термична увреда на меланоцитните гранули и впоследствие до избледняване и изчезване на петното.Погълнатата лазерна енергия се превръща бързо в топлина и предизвиква фотодермолиза на меланоцитите,които са натоварени с по-голямо количество пигмент.

Успешно премахва петна,предизвикани от слънцето/лентиго соларис/,петна тип “кафе с мляко”/cafe au lait/,лунички,вродени пигментации и др.

Колко процедури са необходими?

Броят на необходимите процедури е много индивидуален и зависи от давността на пигментното образувание,както и от дълбочината на проникване на пигмента.В повечето случаи е необходимо да се проведат 3-4 терапии в интервеал от 1 мес.

Има ли ограничения и противопоказания за прилагането на лазерна терапия за пигментации?

Лазерната терапия е неинвазивна и лека,комфортна процедура,която дава пълна възможност за връщане към обичайните,ежедневни дейности и задължения и ангажименти,веднага след края й,реално без възстановителен интервал.Процедурата е бърза,безболезнена и придружена от усещане за леко затопляне в обработваната зона.След процедурата кожата в съответната зона може да е леко зачервена и след няколко часа пигментацията може да се засили,което е съвсем очакван и дори желан ефект.

Единственото ограничени за тези процедури е да не се излага кожата на слънце веднага след процедурата и 5-7 дни след това.В този смисъл летния сезон е времето в което тези процедури не са препоръчителни.

Като противопоказания за провеждане на лазерна терапия няма много ограничения,поради това че тази лазерна технология е най-съвременната и модерна и безопасна.Противопоказанията включват:

-бременност и кърмене

-хормонални нарушения и прием на хормонални препарати,които водят до повишена фоточувствителност на кожата

-прием на медикаменти,които повишават склонността  на кожата към пигментации

-наличие на активни инфекциозни проблеми в зоната,която ще се обработва,като бактериални инфекции,импетиго или херпес симплекс и др.Процедурата може да се извърши след овладяване на острото възпаление.

-относително противопоказание са епилепсията и други заболявания,които протичат с припадъци тъй като те могат да бъдат провокирани от лазерната светлина по време на процедурата.Такива пациенти трябва предварително да бъдат консултирани с лекуващия им невролог,за да се прецени риска от провокирането на нов припадък по време на процедурата.

 

 

Резултат с изображение за duetto mt evo

Имате въпроси?

Не се колебайте да се свържете с нас за консултация или съвет. Винаги сме готови да помогнем.