Стрии – лечение с мезотерапия с Idebae

Стрии са атрофични кожни белези с линейна форма разположени в местата на най-голямо разпъване и преразтягане на кожата – корем, бедра, глутеуси, ханша и гърдите.

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло,който ни предпазва от различните влияния на околната среда.Тя притежава уникалното качество да се разтяга благодарение на разположените в дермата структури-колаген и еластин.Те правят кожата ни еластична.Но понякога това свойство на кожата е подложено на изключително големи изпитания,свързани с прекомерно разтягане,като:

  •  бременност,
  • рязко увеличаване на теглото,
  • бързо израстване през пубертета,
  • активна спортна дейност,
  • както и някои хормонални разстройства и
  • прием на медикаменти/системни кортикостероиди и антидепресанти/.

Силното преразтягане на колагеновите и еластичните влакна или промяната в тяхната структура,причинява разкъсване в определени участъци.На повърхността това се вижда като добре познатите на всички продълговати и леко хлътнали белези, познати като стрии.

Обикновено стриите се разполагат перпендикулярно на посоката на разпъване.Самото механично усилие не е достатъчно за да предизвика появата на стрии.Обикновено се добавят и допълнителни фактори като:

-хормонални промени,

-бременност,

-индивидуална предразположеност и други.

По отношение на вида си стриите  биват пресни/червени/ и стари/бели/.Веднага след появата си стриите са розово-лилави на цвят и са на нивото на околната кожа.

 

 

 

Стриите са бели,хлътнали,с набръчкана пергаментоподобна основа когато вече са от доста време.

През летните месеци вследствие на придобиване на тен, стриите се забелязват повече.Съединителната тъкан, която се развива на местата на разкъсване на еластина и колагена, не придобива тен.

При стрии в пълна сила важи принципът за ранното им лечение.Колкото по-рано се започне,толкова по-добри и бързи ще бъдат резултатите.

За съжаление лечението и премахването им с консервативни средства като кремове, масла и лосиони е трудно и почти невъзможно.Тези средства имат по-скоро превантивно действие и предпазват донякъде кожата от появата им.Но на вече появили се такива – не оказват никакъв ефект.

Но естетичната дерматология разполага с различни методи, които могат да доведат до видимо подобрение на вида им и до пълното им изчезване.Ако се започне лечението навреме.

Друга възможност за борба със стрии това е Мезотерапия.

Това е процедура при която чрез множество микроубождания в кожата се инжектират специални коктейли от:

-стягащи кожата субстанции,

-фибробластни растежни фактори,

-микроелементи,

-хиалуронова киселина,

-колаген и

-антиоксиданти.

Съществуват различни комбинации,като изборът на продукт за мезотерапия зависи строго индивидуално от конкретното състояние на стриите-дълбочина,давност и големина.

  • Мезотерапия с Idebae – изключително мощна формула с антиоксидантен и стягащ ефект.

Основни съставки:

  • Idebanone-

-най-мощният антиоксидант,забавящ стареенето,

-аналогичен на ко-ензим Q10, но по-добър от него.Тъй като не индуцира производство на свободни радикали в условията на хипоксия,

-мощен вътреклетъчен инхибитор на свободните радикали,който намалява увреждането на ДНК.

  • DMAE-регулатор на тонуса и еластичността на кожата.

-той е аналог на холина,директен прекурсор на ацетилхолина.

-подобрява значително структурата и тонуса на кожата.

Употреба: Препоръчва се една по една терапия веднъж седмично в продължение на три последователни седмици.Броят на процедурите зависи от типа и състоянието на кожата,от давността и от дълбочината на стриите.

Най-добрър резултат се получава при комбинирането на някои от тези терапии едновременно.За да се използва разнопосочното въздействие върху структурите на кожата при различните методи и постигане на максимално добър и траен резултат.

Тази комбинация е индивидуална според състоянието на проблема и се определя след консултация с дерматолог.

Имате въпроси?

Не се колебайте да се свържете с нас за консултация или съвет. Винаги сме готови да помогнем.