Целулит – мезотерапия за лечение на целулит

Целулит или така наречената “портокалова кожа” представлява натрупване на отпадъчни продукти,вода и мазнина в подкожния слой.

Съвременната жена мечтае за стегната кожа без омразния целулит в областта на бедрата, корема, седалището и колената.

За съжаление целулитът не е само козметичен дефект. Това е заболяване на съединителната тъкан, при което има и засягане на кръвоносната и лимфната система на повърхността на кожата.Проучванията сочат,че 85 % от жените са засегнати от целулит.

Човешката кожа представлява сложно устроена система,която изпълнява редица важни функции:

-покрива тялото,

-участва в терморегулацията,

-активно служи като орган на отделителната система, чрез секрецията на намиращите се в нея множество жлези.

Ако разгледаме по-подробно хиподермата (най-дълбокия слой на кожата), можем да стигнем до причините за появата на целулита.Хиподермата е изградена от мастни клетки, които са изпълнени с мастни капки и съединителна тъкан под формата на влакна.Тези влакна придават еластичност и здравина на кожата.

Подкожната тъкан има различна дебелина в различните части на тялото, като най-плътен е слоят в областта на седалището и корема,следвани от бедрата и гърдите.

При развитието на целулит броя и големината на мастните клетки се увеличава значително.А наличието между тях на съединително тъканни повлекла  придава много характерния изглед на кожата като портокалова кора.

Причини за появата на целулит:

 • наследствена предразположеност
 • хормонален дисбаланс
 • възраст
 • наднормено тегло
 • недостатъчна двигателна активност
 • нездравословно хранене
 • чести отслабвания и напълнявания
 • вредни навици- тютюнопушене и алкохол
 • регулярно повтарящи се стресови ситуации
 • носенето на много тесни дрехи,които биха затруднили нормалното кръвообръщение
 • ендокринни нарушения
 • локален недостиг на кислород

Друг важен фактор за развитието на целулит:

-е въздействието на свободните радикали

-и патологични процеси като дегенерация на хиалуронова киселина и колаген,

-увреждане на клетките и нарушаване на пропускливостта на клетъчните мембрани.

Промяната в пропускливостта на клетъчните мембрани води не само до задържане на течности,но така също и на отпадни продукти, повечето от които са с протеинов характер.

Резултатът от всички тези процеси е един и същ:

– вътре в тъканите се увеличава налягането и се развива хипоксия,а механичният натиск деформира кожната повърхност и я прави неравна,с подутини и хлътвания,наподобявайки портокалова кора.

Стадии в развитието на целулита:

 1. Кожата е видимо гладка, но започва да задържа течност в подкожната мастна тъкан.Според редица учени, този начален стадий е нормална физиологична особеност на женския организъм.
 2. По кожата се появяват неравности, които се забелязват при стягане на мускулите.
 3. При стискане на кожата се вижда така наречената “портокалова кора”.Течността натрупана и задържана в мастната тъкан започва да притиска артериите.Повърхностните вени не се справят добре с дейността си.Напипват се уплътнения в засегнатите области.
 4. Целулитът се забелязва ясно дори и при отпуснати мускули.При по-сериозен натиск в засегнатите зони се усеща болка.

“Как да се справя с целулита?”-това е въпрос,който задават 80% от  жените

Премахването на целулита е непрекъснат и комплексен процес,който включва:

 • подходящ режим на хранене- повече плодове,зеленчуци и фибри.По-малко консервирани,пържени, храни съдържащи много оцветители,овкусители,подсладители и консерванти, fast food храни, газирани напитки и алкохол.Прием на 2,5-3 л. вода.Ограничаване на солта.
 • засилена двигателна активност- за подобряване на метаболизма на тялото и подобряване на микроциркулацията на кръвта.Водните спортове са много полезни в  борбата с целулита,тъй като водата тонизира кожата и влияе благоприятно върху кръвоносните съдове.
 • антицелулитна козметика – тя не може да ликвидира целулита,но успешно хидратира и стяга повърхността на бедрата и корема.
 • антицелулитни процедури като масажи и детокс програми
 • мезотерапия 

Мезотерапия с Revital Celluform

Revital Celluform e една “нежна липосукция”,изразяваща се в специална формула,която се бори с целулита,видимо намалява мастните натрупвания и подобрява еластичността на кожата.

Характеризира се с активното действие на фосфатидилхолина, лецитина, витамин РР, липоевата и деоксихолевата киселина.

Ефективна мезотерапия е при:

 • целулит
 • локализирано натрупване на мазнини
 • нарушена микроциркулация
 • задръжка на течности

Основни съставки:

 1. Фосфатидилхолин – подтиква тялото ни да трансформира естествено мазнините в енергия,като резултат от действието му  седалищните части,бедрата,горните части на ръцете и корема намаляват обема си.
 2. Соев екстрат –  лецитин – извлчен от соеви семена,притежава мощни антихиперлипидемични своиства и спомага за разграждането на натрупаните мазнини и в борбата с целулита.
 3. Алфа – липоева  киселина – мощен физиологичен  антиоксидант
 4. Витамин РР – Никотиновата киселина понижава нивото на холестерола и по този начин помага в борбата с мастните натрупвания и целулита.
 5. Деоксихолева киселина – естествено срещаща се,играе важна роля при разграждането на мазнините.Тя е в състояние да унищожи мембраните на мастните клетки,които след това се разграждат благодарение на метаболитните процеси в организма.

Приложение:

Броят на процедурите зависи до голяма степен от типа,състоянието и вида на кожата и целулита.Резултатите са видими още след първата процедура,но е желателно да се направи серия от 5 до 10 процедури.Препоръчва се по една терапия седмично.Може да се прилага на бедра, седалищни части, корем, ръце, колене.

 

 

Имате въпроси?

Не се колебайте да се свържете с нас за консултация или съвет. Винаги сме готови да помогнем.