White In – Мезотерапия за пигментации на лицето

Мезотерапия за лечение на пигментации

Цветът на кожата се определя от фототипа на човека и от степента на излагане на слънце.Зоните,които са по-често излагани на слънце са по-тъмни от тези,които остават скрити.Естественият пигмент,определящ цвета на кожата е меланинът,който се синтезира от организма,за да го предпази от UV лъчите и освен това определя потъмняването на кожата.Появата на пигментации  е свързано с грешно функциониране на меланина, което води или до хиперпигментация/тъмни петна/ или до депигментация на кожата/белезникави,светли петна/.

Какво представлява пигментацията?

Цветът на кожата се определя до голяма степен и основно от генетично заложения в кожата синтез на меланин. Съществуват два вида меланин:

  • еумеланин – известен като “истински” меланин- цветът му е черен или тъмно кафяв и е характерен за хората с матова кожа.
  • феомеланин – наричат го още “червен или рижав” меланин и е характерен повече за хората със светла кожа

Пигментациите са кафявите петна,които се появяват по челото,бузите,деколтето и гърба на дланите и се дължат най-често на прекомерно излагане на слънце през годините и представляват белези на фотостареене на кожата и са често срещан проблем.Представляват участъци от кожата с повишено съдържание на меланин, с различна форма и големина и интензивност на пигментирането-от светло до тъмнокафяв цвят.Тези петънца са леко изпъкнали,кожата над тях изглежда груба,суха, неравна и естетично непривлекателна.

Какъв е механизмът на получаване на пигментация?

Ултравиолетовите лъчи преминавайки през епидермиса стимулират меланоцитите да произвеждат меланин. Пигментации се получават тогава,когато производството на меланин се увеличи прекомерно под влияние на УВ-лъчи,медикаменти или други причини и започва да се натрупва неравномерно.

 

Съществуват различни начини за третиране на пигментации,като най-добри резултати се постигат при комбинирането на различни терапевтични подходи.

 

Лечение на пигментации с мезотерапия с White In-Мезотерапията  е метод при който чрез многократни убождания в кожата се внася коктейл от различни продукти,съобразно съответния проблем,без да има сезонна зависимост.

White In иновативен продукт със съдържание на Arbutin и Dimethlmethoxy Chromanyl Palmitate,подобряващ значително състоянието на кожата при нарушена пигментация,независимо от причината.Прониква в кожата по-бързо и лесно чрез дифузия за по-ефикасно свързване с тирозиназата- ензимът,който контролира синтезата на меланин и блокира този процес,а вече синтезирания меланин  го изчиства.Продуктът осъществява клетъчна фотопротекция.

 Arbutin е естествена съставка,получена чрез екстракция на грозде/Uva Ursi/,чието действие подтиска процеса на синтез на меланин.

Dimethlmethoxy Chromanyl Palmitate съставка,която инхибира тирозиназата,подтискане на меланогенезата и протекция на клетките.

Индикации за приложение на мезотерапията:

-Мелазма

-Постинфламаторни хиперпигментации

-Соларни пигментации

-Старчески пигментации

-Café-au-lait

-Медикаментозно индуцирани пигментации

Иглите с които се извършва мезотерапия са много тънки и малки,така че процедурата е практически безболезнена и дескомфортът от болката е сведен до минимум.Не се изисква никаква предварителна подготовка.Няма възстановителен период след процедурата,което позволява моментално връщане към ежедневните дейности.При пигментации/епидермални и дермални/се препоръчва по една процедура седмично в продължение на 6 седмици,след което още 2 процедури през седмица-общо 8 процедури.Поддържаща терапия по една процедура веднъж месечно.

Препоръчително е използването на слънцезащитни кремове с висок фактор целогодишно на 2 часа при пребиваване на открито.

За превенция на хиперпигментации се препоръчва по 1 процедура веднъж седмично в продължениe на 3 седмици.

Имате въпроси?

Не се колебайте да се свържете с нас за консултация или съвет. Винаги сме готови да помогнем.