Стягане и подмладяване на кожата с ELLANSE

Стягане  и подмладяване на кожата е една от най-търсените и желаните естетични процедури.

ELLANSÉ™ е революционен по рода си продукт,който подмладява и предизвиква стягане на кожата,като стимулира собствените тъкани да произвеждат нов колаген.

ELLANSÉ™ е биостимулиращ, напълноразграждащ се и колагеностимулиращ продукт.Той има качествата на дермален филър и може да попълва обеми.Но се различава коренно от дермалните филъри на основата на хиалуронова киселина по механизъм на действие.

ELLANSÉ™ е продукт,който принадлежи към ново поколение стимулатори на колагена за незабавно стягане на кожата.Предизвиква също и възстановяване на обеми чрез биостимулация.

ELLANSÉ™ води до естествени,но още по-важно дълготрайни резултати – от 1 до 4 години и до пълна удовлетвореност на пациентите.

Резултатите,които се постигат след инжектирането на ELLANSÉ™ се дължат на уникалната способност на продукта да стимулира синтезата на нов колаген. Това определя и пълната безопасност и сигурност при процедурите за подмладяване на лицето.

ELLANSÉ™ е носител на Frost & Sullivan 2011 – Европейска Иновационна Технология на годината за дермални филъри! Той се резобрира на 100% от човешкото тяло.

Какво точно представлява ELLANSE ?

ELLANSÉ™ е изграден от карбоксиметил целулоза – 70 % под формата на гел  и поликапролактон- 30 % под формата на микросфери. Одобрени  са от FDA – Агенцията за контрол на храните и лекарствата, като напълно безопасни съставки,които могат със сигурност и без риск да се инжектират в кожата.

Каква е ролята на отделните съставки на ELLANSÉ™ ?

Карбоксиметил целулоза е съставката,която е отговорна за незабавния ефект -изглаждането на бръчките и попълване на обема.

Поликапролактон-спада към категорията на биоразграждащите се полимери,широко използвани в медицината и козметиката.Използването на малки сфери от това вещество в ELLANSE,гарантира висока трайност и ефективност.В медицината,поликапролактона се използва за производство на резорбируеми хирургични конци,импланти за ортопедични цели и в лицево-челустната хирургия.Използва се и в състава на дермални филъри за стягане на кожата.Отговорен е за дълготрайността на ефекта.

Тази уникална формула,стимулира собствения ни организъм да проидвежда колаген по естествен път.

Около малките сфери на поликапролактона се изгражда активна среда,в която производството на колагена е стимулирано максимално.

Повече информации за състава и характеристиките на продукта може да прочетет тук:https://ellanse.bg/bg/характеристики/

Какво точно представлява колагена и защо е толкова важен за подмладяването?

Колагенът е най-разпространения протеин в човешкото тяло. Той се намира в костите, мускулите, сухожилията и кожата, където образува основа, която придава здравина на тъканите.Той е твърд,неразтворим белтък,който представлява 1/3 от протеините в човешкото тяло.

В кожата,колагенът се разполага в дермата,където изгражда фиброзна мрежа.Тя служи като опора,създава здравина,а заедно с еластина и еластичност на кожата.

След 25-тата година,производството на колаген в организма започва да намалява.Заедно с това започва да намалява и синтеза на еластин. Това води до дезорганизация на дермалната тъкан.

Това започва да се отразява на еластичността на кожата и започват да се появяват първите признаци на стареенето-линии и фини бръчки.

С възрастта започва да намалява и производството на хиалуронова киселина в кожата.Така се намалява способността на клетките да поемат достатъчно количество вода и кожата става суха и лющеща се.

Кожата става по-лесно податлива на увреждания,капилярите по-лесно се напукват.Намалената микроциркулация причинява по-неефективно разпределение на хранителни вещества и кислород към повърхността, което води до намаляване на сияйния тен, типичен за младата кожа.

Постепенно възрастови промени настъпват и в съединителната тъкан,костните структури и мастните депа.

Като резултат се получава загуба на обем в областта на бузите най-вече,намаляване на обема на скулите и провисване на редуцираната подкожна мастна тъкан надолу.

Като резултат се получава характерния за възрастта над 50 години-уморен и тъжен вид на лицето.

Причините за стареенето на кожата са многобройни:

 • неконтролирано излагане на слънце,което води до фотостареене на кожата
 • оксидативен стрес
 • начин на хранене
 • замърсяване на околната среда
 • тютюнопушене
 • неподходящи грижи за кожата,които могат да доведат до преждевременно стареене.

Съществува лесен и ефективен начин за справяне с признаците на стареене-възстановяване на загубени обеми,стягане на кожата и възвръщане на сияйния й вид.

Решението е иновативния колагеностимулиращ  продукт – ELLANSÉ™.

ELLANSÉ™ се предлага в 4 разновидности- в зависимост от продължителността на действие.

Зони на приложение?

ELLANSÉ™ е подходящ продукт за:

 • коригиране на гънки и бръчки
 • попълване на загубени обеми вследствие на резорбиране на подкожната мастна тъкан
 • стягане и подмладяване на кожата на ръцете

ELLANSÉ™ е перфектен избор за всички ,които търсят :

 • дълготрайни резултати
 • стягане и подмладяване на кожата
 • естествен и свеж вид
 • ревитализиране и уплътняване на кожата чрез стимулиране на естествената продукция на колаген от собствените клетки

ELLANSÉ™ е революционен,биоразградим,безопасен и колагеностимулиращ продукт.

Това обаче не означава че е магическа вълшебна пръчица, с която могат да бъдат изтрити всички призначи на стареенето.

Много важно е след индивидуална преценка на състоянието на кожата да се вземат пред вид различните причини,които са довели до стареенето.Също така да се прецени съотношението на загуба на обеми,нива на загубен колаген,анатомични особености,експресивност и мимика.

Това е т.нар. 4D подход за естетична оценка на лицето.

Тук се включва цялата програма от грижи за кожата,съдържаща:

 • правилен начин на живот,хранене и вредни навици
 • стягане на кожата чрез лазерни процедури
 • ELLANSÉ™
 • мезотерапии с ревитализиращи коктейли
 • динамични филъри с хиалуронова киселина
 • ботулинов токсин за блокиране на тонуса на някои мускули

За да получите естествен,траен и безопасен резултат,доверете се на специалист дерматолог,който има нужната квалификация и опит.

Не мислете за количества на инжектирания материал и за това къде според вас е необходимо да се постави продукт.

Убедете се ,че сте получили пълната информация от своя дерматолог за продукта,неговите качества и трайност.Поискайте да получите обяснение за реалните възможности за корекция,за да не останете разочаровани.

Имайте пред вид,че 1 мл. от който и да е продукт е крайно недостатъчно количество за постигане на значителни и видими резултати.Всяка година от тъканите се загубват около 4 спринцовки хиалуронова киселина,така че тяхната възстановяване и поддържане е много важно за това кожата да е свежа,млада,еластична и сияйна.

Ако смятате,че тази информация ви е полезна и достатъчна и имате нужда от естетичен чекинг на вашата кожа,може да се доверите на нашите естетични дерматолози д-р Бъклова и д-р Томов и да си осигурите вашата доза младост и красота.

#dermalfiller #collagenstimulation
#naturalbeauty #fillers #perfectskin #Collagen