Топ 3 естетични процедури за жени в 40 – те

Ако вие сте навлязли в 40- те,вече сте разбрали предимствата и недостатъците на възрастта.Нека бъдем честни-всеки от нас започва да забелязва някакви признаци на тази възраст и му се налага да търси подходящи естетични процедури.

Сякаш до вчера всичко си е било наред-кожата е била стегната,гладка и млада,без бръчки.И един ден,поглеждайки се в огледалото/най-често на лоша и неподходяща светлина/ и с ужас установяваме,че кожата ни е повяхнала,появили са се торбички под очите или бръчки – “пачи крак”,или проблясват няколко сиви косъма.

4-тата декада е една от най-натоварените в живота ни-изграждане на кариера и реализация и израстване в професията,отглеждане и възпитание на деца и много други фактори,които водят до безсъние,неправилно хранене и до общо изтощване на организма.Това оставя отпечатък върху нашето лице и тяло.

И така забелязвайки неприятните признаци на възрастта,обикновено ни обхваща ужас и започваме да търсим естетични процедури,с които да спрем хода на времето и да забавим стареенето.

За да не се измъчвате в търсене на подходящите процедури в океана от естетични процедури,които се предлагат в областта на естетичната дерматология,ние експертите на ДермаЕксперт ще ви предложим топ 3 на естетичните процедури:

ДЕРМАЛНИ ФИЛЪРИ

ЛАЗЕРНО ЛЕЧЕНИЕ

КОРЕКЦИЯ НА ФИНИ ЛИНИИ И БРЪЧКИ С БОТУЛИНОВ ТОКСИН

ДЕРМАЛНИ ФИЛЪРИ

Филърите имат свойството да възстановяват обемите на лицето,които с възрастта естествено започват да се изконсумират.Освен това те се използват за оформяне на контур- например на устните или овала на лицето,омекотяване на брадичката.Както и за попълване на бръчици около устата-над горната устна – наречени баркодове или около устата в долната половина-т.нар. марионетни бръчки.

Инжектирането на дермални филъри е нехирургична естетична процедура,която дава прекрасни възможности за освежаване на кожата и възвръщане на младежкото излъчване.

Най-често филъри се поставят в следните зони:

 • устни-оформяне на контур,придаване на обим и хидратация на устните
 • скули – лифтиране на горната половина на лицето и изпъване на назолабиалните бръчки
 • брадичка-изглаждане на марионетните бръчки и оформяне на овала на лицето
 • околоочната зона-попълване на финните бръчки – “пачи крак”

Това е една от най-често прилаганите естетични процедури за коригиране на финни линии,бръчки и несъвършенства.

Филърите за устни са едни от най-често прилаганите естетични процедури от както сочните и плътни устни станаха толкова актуални и привлекателни през последните години.

Разбира се някои от нас предпочитат да имат по-натурален вид на устните,но пък да са хидратирани и сочни.Тогава също се нуждаете ат филър в устните.

Следващата зона по честота на инжектиране на филъри,като част от естетичните процедури за борба с признаците на стареенето е околоочната зона- изпълването на долината на слъзния канал – т.нар. “tear trough”.При част от жените тази област леко хлътва,и могат да се появят тъмни кръгове под очите,което придава измъчен и тъжен вид на лицето.За този проблем решението е инжектиране на Redensity II ,но само след прецизно и строго професионално преценяване на конкретният случай.

Дермалните филъри също са подходящи за попълване на финните бръчки в околочната зона,още преди да станали много дълбоки и да се нуждаят от подтискане на мимическата мускулатура.

Друга често инжектирана област са скулите- тази област се инжектира,когато имаме нужда от леко лифтиране и повдигане на спадащите с възрастта тъкани към долната половина на лицето,както и да коригираме овала и формата на лицето.

Какво да очакваме след инжектирането на дермални филъри?

Нормално е да има лек оток и зачервяване или леко посиняване в областта на направените убождания.

Възможно е и да има леко усещане за натъртване и разпъване,което преминава обаче за 24 до 48 часа.

Каква е продължителността на ефекта?

Средната продължителност на дермалните филъри е между 6 и 18 месеца,което зависи до голяма степен от това,коя зона е била инжектирана.Много е важно да се знае,че всеки индивид метаболизира,разгражда и усвоява филъра различно,така че това определя продължителността и трайността на ефекта като строго индивидуална.

Повече информация за дермалните филъри може да прочетет тук-https://dermaexpert-varna.com/процедури/филъри-за-попълване-на-бръчки/ и тук – https://dermaexpert-varna.com/процедури/филъри-за-оформяне-на-контур-и-попълва/

ЛАЗЕРНО ЛЕЧЕНИЕ

Частта от естетични процедури включваща най- широк диапазон от възможности за повлияване – от заглаждане на неравности по кожата,фини бръчки и белези от акне,през изсветляване на тена и премахване на пигментации и петна от прекомерно излагане на слънце,до стягане на кожата и лифтиране на тъканите на лицето и шията.

Лазерното подмладяване е тази част от естетични процедури,които са подходящи за всеки от нас,който се страхува от оперативни интервенции,рязане,игли и скалпели.

За лазерното подмладяване могат да се използват и различни видове лазери- взависимост от индивидуалните нужди и конкретното състояние на кожата.

 • Skin rejuvination с най-иновативния и революционен лазер Duetto MT EVO – това е Лазерното подмладяване на кожата с Nd:YAG лазера на Quanta system е високо технологичен,иновативен метод за постигане на перфектен и свеж вид на вашата кожа.Чрез тази процедура се постига комплексно третиране на всички белези,произтичащи от промените в кожата с течение на възрастта-спукани и разширени капиляри,разширени пори,пигментации,нееднородна структура,финни бръчки.Тъй като е безопасна,безболезнена и без необходимост от време за възстановяване,тази не-инвазивна процедура е известна още като “лифтинг през обедната почивка”/lunch time face lift/.

Този лазер предизвиква термична увреда на вашата кожа /което звучи не особено добре на думи,но../,която активира вашите клетки да произвеждат нов колаген и той да се разпределя равномерно в кожата.А това моментално води до подобряване на нейната текстура и плътност.

повече информация за тези естетични процедури може да прочетете тук https://dermaexpert-varna.com/процедури/лазерно-подмладяване-с-ndyag-лазер/

 • Фотоподмладяване с IPL- ELOS технологияЕLOS подмладяването е уникален метод за неоперативна корекция и отстраняване на бръчкиФотоподмладяването направи истински пробив в антиейдж терапията.За пръв път подмладяването е абсолютно безопасно за здравето: кожата не се реже, не се опъва, бръчките не се запълват с инжекции – кожата се опъва и изглажда сама.

  Как се случва това?

  Върху подмладяването на кожата на лицето и тялото работи комбинирана светлинна и електрическа енергия.

  Апаратът изпраща светлинен импулс към проблемния участък от кожата, импулсът прониква чрез горните слоеве на кожата в дълбочина като по този начин активира образуването на колаген и еластин, които отговарят за младостта на кожата.

  След процедура Elos-подмладяване ви очаква равен, здрав и сияещ тен на лицето. Без изгаряния, без зачервявания, без отоци.

  Методът Elos-подмладяване е идеален за активни жени: като процедурата може да се извърши и в обедната почивка.

  ELOS е първата и единствена патентована технология за естетична медицина, съединяваща 2 енергии: биполярна радиочестота и оптическа светлинна енергия. В превод от английски ELOS означава “електрооптическа синергия”.

  При тази технология няма недостатъци, характерни за светлинната енергия – процедурите са безопасни и ефективни при всички типове кожа.

  Принципът на комбинираната енергия дава възможност да се използва по-малко светлинна или лазерна енергия, отколкото при обикновена светлинна терапия, затова и рискът от странични ефекти се намалява до минимум, а пациентът по време на процедурата не чувства болка.

  Всеки апликатор Elos е снабден с контактно устройство за охлаждане, което охлажда повърхността на кожата до 5°C, а патентованата активна система за контрол на кожата измерва измененията в температурата на кожата след всеки подаден импулс. По този начин се осигурява безопасност на процедурата и комфорт на пациента.

  ELOS = лазер + интензивна импулсна светлина + радиочестота

Повече информация за тези естетични процедури,може да прочетете тук – https://dermaexpert-varna.com/процедури/лазерно-подмладяване-чрез-sra-emax-лазерна

 • Неоперативен радиочестотен лифтинг (Skin Tightening)

Това е цялостен,неоперативен лифтинг на лице без упойки,оперативни интервенции,без болка и без възстановителен период,с моментален стягащ ефект.

Неоперативният лифтинг по технологитя Elos е:
– нов, абсолютно безопасен метод за стягане на кожата без никакви увреждания;
– алтернатива на пластичната операция – бързо и безболезнено;
– не изисква време за възстановяване и не ограничава ежедневието ви.

Какво представлява неоперативният лифтинг (Skin Tightening)?
            Намаляването на колагена и еластина в дермата води до загуба на обем, поява на бръчки, отпуснатост и загуба на тонус на кожата.В условията на пълен комфорт,технологията заличава фините бръчки,повдига скули,подмладява лицето,чрез стимулиране на колагеновия синтез и предизвиквайки пълно колагеново ремодулиране-това означава че новосинтезираните колагенови влакна се подреждат правилно.Процедурата се извършва с радиочестота,която позволява проникването на контролирано количество топлина в дълбоките слоеве на кожата и радиовълните уплътняват и стягат разтегнатите колагенови влакна и стимулира синтеза на нов колаген.Благодарение на високата температура,която се развива в кожата се стимулират фибробластите да синтезират нов колаген и като цяло трайно се засилва метаболизма в третираната зона. Процедурата ST стимулира дълготраен синтез на колаген, както и стягане на съществуващите колагенови фибри, в следствие на което се наблюдава незабавен лифтинг на кожата. Фините линии и повърхностните бръчки изглеждат омекотени. Отпускането в областта на веждите, скулите, долната челюст и шията е подобрено в резултат на незабавният отговор на тъканите и може да продължи да се подобрява в следствие на късния отговор на колагеновото ремоделиране. По този начин кожата възвръща младежкия си блясък и здравина.

  Чрез технологията Elos за стягане на кожата се постига:

 • неоперативен лифтинг;
 • изглажда, тонизира и повдига кожата на лицето, шията и ръцете;
 • стимулира производството на нов колаген;
 • изглаждат се бръчките.

Повече информация за тези естетични процедури,може да прочетете тук –https://dermaexpert-varna.com/процедури/неоперативен-радиочестотен-лифтинг/

 • СО2 лазерно подмладяване

Фракселният СО2 лазер се счита за златен стандарт при възстановяването и подмладяването на кожата.

Фраксел лазерната терапия е една от най-високо технологичните и съвременни процедури за ефикасно премахване на дълбоки белези от акне,както по лицето,така и по гърба,за изглаждане на финни бръчки и премахване на по-повърхностни пигментации,заличаване на оперативни цикатрикси. Разработката му се основава на фракционна технология,а едно от най-съществените му предимства е че прецизно се въздейства на отделни участъци/фракции/ от кожата.Това от една страна гарантира бързата й регенерация,а от друга-производството на колаген в дермата.В резултат на това,белезите изчезват,бръчките се заглаждат,осигурява се цялостно стягане на кожата,връща се младежкия й блясък.Предимство е и фактът че синтезирането на колаген е активно и продължава в рамките на следващите 6 месеца.

Повече информация за тези естетични процедури,може да прочетете тук – https:///dermaexpert-varna.com/процедури/фраксел-лазерна-терапия/

В ДермаЕксперт ние работим с последно поколение,най-съвременните и иновативни лазери,за да ви предоставим максимална ефективност,безболезненост и удовлетворение от получените резултати.

КОРЕКЦИИ НА ФИНИ ЛИНИИ И БРЪЧКИ С БОТУЛИНОВ ТОКСИН

Най-често инжектираните зони това са челото-хоризонталните линии и така наречените “гневни бръчки”- между веждите,които са резултат от гримасите,които извършват нашите мимически мускули,за да изразяват емоциите ни.

Друга зона за прилагане на Ботулинов токсин това е околоочната зона,където се срещат така наречените бръчки- “пачи крак”.Инжектирането на Ботокс в тази зона,като част от естетични процедури,подходящи за жени в 40-те е не само за изглаждане на бръчките,но и за отваряне на погледа и премахване на леко тъжния и уморен вид и излъчване.

Повече информация за тези естетични процедури,може да прочетете тук –https://dermaexpert-varna.com/процедури/ботокс/

Това са 3 от най-основните естетични процедури,които са сигурно оръжие с белезите на възрастта и покриват всички ваши антиейджинг и разкрасяващи естетични процедури.