Трайна,Безболезнена,Целогодишна и Ефикасна Лазерна Епилация

Новата звезда в най-високия клас лазерна епилация Duetto MT EVO на фирмата Quanta System – единствената медицинска епилация,процедура която е хит не само в Европа,но и в Америка и Австралия.

Новият Duetto MT EVO на фирмата Quanta System е революционна технология за медицинско ниво на лазерно обезкосмяване.

Лазерна епилация  е доказано средство за премахване на нежеланото окосмяване по всяка част на лицето и на тялото.Днес всяка жена или мъж могат да премахнат напълно нежеланото окосмяване с помощта на уникалните лазерни технологии на Quanta System сертифицирани с СЕ/европейско съответствие/ и FDA/Американска академия за храни и лекарства/за процедури по перманентно обескосмяване.

Новият Duetto MT EVO на фирмата Quanta System съчетава в себе си две напълно доказали се в сферата на обезкосмяването технологии като златен стандарт-Александритен лазер/755 nm/ и Nd:YAG лазер/1064nm/.Тази уникална комбинация от двете доказали се техники като дует/от където идва и името на апарата/прилагат синергичното си действие в един самостоятелен импулс.Това високо технологично миксиране позволява на лекарят да прецени и избере правилното съотношение и параметри на двете дължини,необходимо за разрушаването на космените фоликули,в зависимост от индивидуалното количество пигмент в косъма и кожата на пациента.Duetto MT EVO може да работи с много по-точно прецизирана комбинация от дължини и енергия на лазерното лъчение,в сравнение с другите апарати за лазерна епилация. А това е гаранция за максимална ефективност и безопасност на процедурата.

При  процедурата – лазерна епилация по принцип излъчената лазерна светлина се поглъща от пигмента в космените стъбла и фоликули и се трансформира в топлинна енергия,което води до тяхното унищожаване.По този начен лазерната светлина въздейства върху космените структури избирателно без поражения върху околната кожа.

 • Александритната светлина,поради по-голямата си абсорбция въздейства в по-повърхностните зони и на по-светлите и тънки косми,а
 •  Nd:YAG лъчението  е отговорно за унищожаването на по-дълбоко разположените фоликули,а освен това има и допълнителен ефект-блокира кръвоснабдяването на космения корен

Какви са предимствата на Duetto MT EVO ?

Duetto MT EVO е най-модерната и съвременна технология,комбинираща два лазера- Александрит и Nd:YAG  в един самостоятелен импулс.Това уникално миксиране,позволява на дерматолога да подбере правилното съотношение на двете дължини,необходимо за разрушаване на космените фоликули,взависимост от индивидуалното количество на пигмент в косъма и кожата на пациента.

От друга страна Duetto MT EVO е една от най-мощните лазерни системи и генерира висока енергия в единичен много къс импулс,което дава възможност за ефективно третиране на най-светлите и тънки косми.

Друга екстра на Duetto MT EVO  е възможността да генерира до десет импулса в секунда,което многократно повишава ефекта от лазерното обезкосмяване.Високата честота в комбинация  със сапфиреното контактно охлаждане пък е в основата на безболезнения и безопасен спрямо тена SHR/super hair removal/режим.

Още едно предимство на Duetto MT EVO възможността за работа с висока честота при намаляване на енергията до 50% от необходимата за разрушаване на космените фоликули/режим на SHR-super hair removal-т.е. работим с половината от стандартната доза,използвана от другите лазерни системи.Това гарантира максимална ефективност и липса на болка по време на процедурата и максимална безопастност,което е предимство при силно окосмени пациенти и при хора с тъмна кожа или наличие на тен.

Друго предимство на Duetto MT EVO  е че вследствие на едновременното и съвместно действие  на двете дължини на вълните,ефективно и бързо се разрушават космените фоликули. Комбинираната технология дава възможност да се работи без каквито и да е ограничения при третиране на всеки фототип кожа,както и повлияване и на най-светлите и тънки косми.

Лазерната система Duetto MT EVO позволява Александрит/755 nm/ и Nd:YAG/1064nm/ да се използват и самостоятелно,в зависимост от индивидуалните особености на пациента.

Кои зони могат да бъдат третирани?

Всички зони на тялото могат да бъдат подложени на лазерна епилация-лице,ръце,крака,включително и чувствителни зони,като-гърди,корем,подмишници,интимна зона.

Какво е усещането по време на процедурата?

Процедурата е комфортна,тъй като подаването на топлина се неутрализира  чрез вграденото сапфирено,контактно охлаждане в самия накрайник.Не се налага употребата на локална анестезия,медикаменти или успокоителни.Усещането е за леко пощипване.

Препоръки преди процедурата

 • Зоните,които ще се подлагат на лазерна епилация не трябва да са със слънчев загар или солариум.По време на процедурата,тенът трябва да е близък до естествения цвят на кожата.
 • Преди лазерното обезкосмяване,космите не трябва да бъдат отстранявани по механичен начин/кола маска,епилатор,пинсета/поне 20 дни.
 • 1-2 дни преди процедурата е необходимо космите в обработваната зона да са обръснати или премахнати с депилатоарен крем или подстригани с ножичка до нивото на кожата.Необходимо е да няма косми над повърхността на кожата,защото тогава енергията на лазера се поглъща от наличните косми и не може да проникне в дълбочина и да осъществи същинската си дейност,а именно термолиза на космения фоликул. А и процедурата в тези случаи е леко болезнена.

Има ли някакви ограничения след процедурата?

 • Бихте могли веднага да се върнете към ежедневните си дейности.Единствената препоръка е да не се излагате на пряка слънчева светлина първите 48 часа,а след това поне 1 седмица да използвате слънцезащитен крем с фактор 50,за да се избегнат появата на пигментации.
 • След лазерна епилация може да си вземете душ с хладка вода.Кожата не бива да се подлага на пилинг,почистване или други процедури,които могат допълнително да раздразнят кожата.
 • Нормално е да се появи зачервяване на кожата,което изчезва за 1 час или до 1-2 дни в зависимост от чувствителността на кожата.При някои хора след процедурата могат да се появят пъпки,които ще изчезнат от само себе си и без да имат нужда от допълнителна лекарска помощ.
 • Следващите 3 до 14 дни е възможно остатъчни косъмчета да се появят,но те са много тънки и неустойчиви и сами опадат.
 • Между две отделни процедури не трябва да се отскубват космите механично.Позволява се само бръснене или подстригване.
 • Интервалът между две отделни процедури е минимум 28 дни-времето за което се обновява косменият фоликул.

Колко процедури са необходими?

Повечето третирани области изискват между 6 и 8 процедури.Броят зависи от гъстотата на окосмяването,вида на третираното място,индивидуалния цикъл на растеж на косъма и хормоналния фон на пациента.

Косъмът на практика минава през три различни фази.Обикновено лазерът атакува само тези косми,които са в активен стадий на своя растеж по време на процедурата.Тъй като останалите косми достигат активната фаза по различно време е необходима нова процедура,за да бъдат унищожени докрай космите в третирания участък.В това е и предимството на лазерната епилация-обезкосмяването е постоянно и трайно,ако пациентът няма хормонални нарушения.