Фракселен лазер за подмладяване на лицето -Fraxell Laser Skin Resurfacing

Фракселен лазер за подмладяване на лицето или Fraxell Laser Skin Resurfasingе една уникално ефективна лазерна процедура.Тя подобрява и подмладява вашата кожа,премахва фините линии и бръчки.

Фракселен лазер за подмладяване на лицето моментално променя текстурата и тона на кожата,прави я по свежа,по-гладка,по-младежки изглеждаща.Процедурата – Фракселен лазер за подмладяване на лицето води до свиване на порите,изчистване на тъмни петна от кожата.

Фракселен лазер за подмладяване на лицето е изключително ефикасна процедура освен за подмладяване и освежаване на кожата,но и за премахване на белези от акне или оперативни цикатрикси.

Фракселен лазер за подмладяване на лицето се използва за:

 • изглаждане на фини линии и бръчки
 • премахване на пигментни петна и дисколорации
 • изравняване на тена и цвета на кожата
 • подобряване на текстурата на кожата-тя става по-гладка,по-стегната,освежена и сияйна
 • възстановяване на фотоувреденаи  фотостарееща кожа
 • премахване на белези от акне и постоперативни цикатрикси

Какви са предимствата на процедурата – Фракселен лазер за подмладяване на лицето?

 • по-гладка, по-свежо изглеждаща и сияйна кожа на лицето
 • подобрена текстура- кожата е стегната и по-еластична
 • редуцирани са фините линии и бръчки покрай очите
 • изглаждане и подобряване на вида на белези от акне и постоперативни цикатрикси

Как действа фракселния СО 2 лазер?

Фракселна лазерната техология е иновативна и революционна технология.За разлика от други лазерни процедури, фракселния СО 2 лазер позволява прецизно да се третират хиляди микроскопични полета от кожата,без да се увреждат съседните тъкани.Лазерният лъч навлиса в кожата под формата на микроскопични микро колони,които разрушават повърхностния слой на кожата-епидермиса.В същото време лазерният лъч предизвиква затопляне на подлежашите тъкани-дермата.Това води до свиване на колагеновите фибри.Когато заздравяват повърхностните наранявания на кожата,предизвикани от лазерния лъч,новата кожа е по-гладка и по-стегната.

Термичната увреда от своя страна изпраща сигнали до мозъка,че се случва нещо “нередно” .Мозъкът веднага стимулира фибробластите да започнат да произвеждат активно и усилено нов колаген.Фракселният лазер стимулира тялото към самооздравителен процес и заместване на увредената кожа със свежа,стегната,здрава и сияйна кожа.

Новообразуваният колаген се подрежда правилно и води до стягане на кожата.Това е процес,който отнема известно време,така че окончателните резултати се наблюдават месеци след провеждане на процедурата.

Тъй като проникването на лазерните лъчи е изключително прецизно,тази процедурата е  много безопасна и ефективна,дори и за деликатни зони като шията,зоната около очите и гърба на дланите.

След такава процедура могат да се очакват два типа резултати:

 • незабавни – веднага след заздравяването на кожата,тя изглежда и се усеща като по-мека,по-светла(с изравнен тон- без дисколорации),по-сияйна
 • далечни – те се дължат на заздравяването на по-дълбоките слоеве на кожата от термичната увреда.Стимулираната неоколагенова генеза води до стягане и уплътняване на кожата-изглаждат се фини линии и бръчки,изчезва увисването на кожата.Тези резултати се наблюдават след 3 до 6 месеца след процедурата.Това време е необходимо за синтезирането и подреждането на новия колаген.Тези късни резултати зависят до голяма степен и от начина на живот,възрастта,състоянието на кожата и т.н.

Кой е подходящ за фраксел лазерната процедура?

Всеки може да се подложи на тази процедура с изключение на случаи с активна херпесна или друга инфекция в областта на обработваната зона.Не се препоручва и провеждането на тази процедура едновременно с прием на някои медикаменти като ретиноиди.

Всеки индивид има своята генетично детерминирана уникална кожа,различен стил на живот което неизменно се отразява върху кожата-как тя изглежда и как се усеща.

Това определя необходимостта от съставянето на индивидуален план и таргетиране на фраксел лазерната технология за специфичните нужди.

Колко процедури са необходими?

Броят на лазерните процедури необходими за достигане на желания резултат,зависи от типа кожа,от състоянието на кожата преди започване на лазерните процедури и от това как реагира вашата кожа на лазерното въздействие.

Клиничната практика и опит показват,че при болшинството от случаите,максимално удовлетворяващ резултат се достига с 3 до 5 процедури.

Боли ли фраксел лазерното подмладяване?

По време на процедурата се усеща парене с различен интензитет,което е строго индивидуално и зависи от прага на усещане на болка на всеки човек.

Преди процедурата се поставя локален обезболяващ крем,който води до леко изтрупване и анестезиране на кожата.Това намалява дискомфортът и болката значително.

Веднага след процедурата,повечето пациенти споделят за усещане за парене като след слънчево изгаряне.Това усещане  изчезва обикновено след няколко часа.

Какво се случва веднага след процедурата?

Веднага след процедурата може да се очаква зачервяване и лекостепенен оток.Продължителносттс на тези реакции зависи до голяма степен от агресивността на лазерната процедура и от индивидуалните особености и характеристики на кожата.Може да се усеща лек сърбеж,сухота на кожата,лющене и др.

Какви грижи трябва да полагате за кожата след процедурата?

След фраксел лазерна процедура е задължително спазването на някои препоръки:

 • 3-4 дни да не се излагате на пряка слънчева светлина
 • да се използват предписаните от дерматолога локални кремове,които да протектират възникването на инфекции и да подпомогнат епителизирането и зарастването
 • 6-7 дни да не се използват гримове и други козметични средства
 • използване на слънцезащитен кем с максимално висок фактор поне 1 мес.след процедурата.Това предпазва от появата на нежелани пигментации
 • за облекчаване на паренеъо а и за хигиената на лицето могат да се правят студени компреси с лайка.

Повече информация за фраксел лазерните процедури може да прочетете тук:

Фраксел лазерна терапия

https://dermaexpert-varna.com/процедури/лечение-на-белези-от-акне-с-фраксалан-л/