FRAXIS DUO – най-мощното оръжие срещу стареенето, вече e във Варна

FRAXIS DUO – най-мощното оръжие срещу стареенето, вече е във Варна

“Как заличих няколко години и няколко белега от лицето си”- споделя Лора Петрова – пациент

 

Стягане на кожата, премахване на белези от акне и стрии – безболезнено и без странични ефекти с единствения във Варна лазер от най-ново поколение – Fraxis Duo. Само в DermaExpert – Варна

Наближаваше рожденият ми ден. Реших тази година вместо да мисля как и къде този път да събера на купон родата, приятелите и колегите, да направя нещо за себе си, да си подаря нещо, което ще ми достави удоволствие и ще е инвестиция в бъдещето.

Убедена съм, че изкуството да остаряваш красиво е в усета да откриеш добър дерматолог, който разполага с всички оръжия на високите технологии и владее магията на добрата козметика.

Аз отдавна съм намерила точно такива специалисти в лицето на д-р Десислава Бъклова и д-р Георги Томов от DermaExpert. Прочетох във FB профила на уютния дерматологичен антиейджинг център в центъра на Варна, че лекарите там имат нов, изключителен “колега” FRAXIS DUO – RF Microneedling + High Power CO2 Fractional Laser. Той е единствен по рода си във Варна. И, ако се вярва на написаното, прави чудеса. Аз съм изключително скептична към описанията на всякакви магически способности на различни апарати, но пък вярвам на своите дерматолози – никога не са ме подвеждали, не са ми обещавали нещо, което след това не се случва.

Обадих се на д-р Бъклова и я помолих за консултация, преди да реша ще се подлагам ли на това чудо на високите технологии, което съчетава фракционнен радиочестотен микронийдлинг и мощен фракциониран СО2 лазер за лечение на белези. Тя ми записа час и ме посъветва да разгледам първо видеата в сайта на клиниката за предварителна подготовка.

Аз съм доста страхлива по принцип, прагът ми на понасяне на болка е доста нисък, да кажем че ми става лошо от взимане на кръв. Но желанието ми да посрещна новата година в живота си освежена и подмладена, беше сериозна мотивация да предприема решителни действия.

Преди това, обаче, реших да се запозная с това какво ми предстои и прочетох всичко в сайта на DermaExpert за FRАXIS DUO.

Научих, че микронидлингът е златен стандарт в подмладяването и обновяването на кожата. Нарича се колагенстимулираща терапия и е мощен биостимулатор. Същността на процедурата е, че с позлатени микроигли се правят фини убождания на повърхностните слоеве на кожата. При този процес се освобождава радиочестотна енергия, която в кожата се трансформира в топлина.

Резултатът – досадните фини бръчици около очите, линиите над горната устна и около устата се изглаждат. Освен това тъмните петна, неприятен спомен от фриволните флиртове с лятното слънце, избледняват до незабележимост.

Всичко това са си проблеми, които ме тормозят от дълго време. Както и някои мои си стари белези от акнето, от което страдах в тийнейджърските години. Правила съм опити да се спася от тях, но безрезултатността ме направи сериозен потребител на огромни количества фон дьо тен, с които криех несъвършенствата по лицето си.

Казах си: “Ако има шанс новата придобивка на DermaExpert да се справи – защо да не си направя този подарък”. Допълнителна мотивация да се подложа на процедурата, по която са полудели звездите и високоплатените мениджъри в корпоративния свят, беше твърдението, че тя почти няма странични ефекти. И човек доста бързо забравя за нея. Ако класическото лазерно лечение е аблативна процедура, свързана с редица странични ефекти като по-дълъг период на възстановяване и необходимост да се откъснеш временно от ежедневните задължения, то новата технология отнема по-малко време и е почти по-безболезнена. Безболезнена? Значи точно за мен.

В уречения ден отидох в центъра. Д-р Бъклова ме посрещна както обикновено – приятелски, с усмивка, подготви ме за това, което предстои и незабелязано скритото напрежение, с което преминах прага на кабинета, отлетя. Дерматологът намаза кожата ми с локален анастетик и разговаряхме около 20 минути за живота, тревогите покрай остаряването и с децата, докато упойката подейства. Видях как докторът поставя индивидуалните позлатени игли. Специално за мен. Цялата процедура продължи половин час. След нея усещах кожата си пареща, а като се погледнах в огледалото, видях и че е леко зачервена. Д-р Бъклова ме успокои, че това чудо няма да е дори за три дни, а ще изчезне до 2-3 часа. Тя ме увери, че не би следвало да има каквито и да е странични ефекти, тъй като лазерът FRAXIS DUO на DermaExpert е високотехнологичен, доказано ефективен и не крие рискове.. А резултатите – те са винаги отлични.

Въпреки паренето и зачервеното си лице, аз не се притесних. Вярвах в професионализма на дерматолога си, неведнъж се бях уверявала в това, че DermaExpert е най-добрият дерматологичен и антиейджинг център в града. А и вярвах в силата на позитивното мислене.:-)

Така че нямах никакво съмнение в ефекта от процедурата. Д-р Бъклова ми каза какво трябва да правя, за да бъде той безспорен.

Съветът й бе в рамките на 24 часа да избягвам почистването на лицето с агресивни препарати, излагането на пряко слънце, използването на козметика и грим. 5-7 дни не трябваше да ходя на фитнес, СПА и масаж.

Бях предупредена, че могат да ми се появят пъпчици, естествена реакция на кожата, която преминава до седмица. За щастие при мен този ефект не се получи.

Кожата ми стана видимо по-стегната почти веднага. Пигментациите, за които споменах, станаха незабележими. Линиите над горната устна бяха сериозно изгладени, както и тези от двете страни на устата. Белезите от акнето също се забелязваха само при внимателно вглеждане. Бях готова да посрещна новата година в живота си. Нали видимо бях свалила 5.:-)

Дерматолозите ми ме увериха, че микронийдлинг терапията е една от трайните процедури за подмладяване с ефект, който може да продължи до 1 година. Казаха ми, обаче, че ще следим състоянието на кожата и може да правим по една процедура на сезон – за още по-траен ефект.

Ако и ти имаш нужда от връщане на времето назад, т.е. от скриване на някоя и друга година, белег от лицето, свържи се с DermaExpert веднага тук, на тел. 0888 37 65 32; 0878 61 71 55 или в Дерматологичен и лазeрен антиейджинг център DermaExpert на ул. “Опълченска” 23 във Варна.

Добре е да знаете

Какво представлява микронийдлингът?

Микронийдлингът е процедура, при която се получава огромно подобрение на състоянието на кожата при минимален период за възстановяване. Отличителен белег на младостта е еластичната, гладка, сияйна и стегната кожа, без бръчки. Колагенът и еластинът са основни структурни елементи, които осигуряват поддържащата функция и дават младежката форма и контур. Блясъкът и сияйността на младата кожа са резултат от клетъчното обновление и възстановяване, както и от отразяването на светлината от гладката кожа.

Подобряването на кръвотока в кожата също има значение за сияйността и свежестта, чрез доставянето на кислород, антиоксиданти и минерали. Това прави кожата здрава и я предпазва от неблагоприятните фактори в околната среда. С възрастта клетъчното обновяване се забавя, натрупват се повече отпадни продукти и кожата започва да губи своя блясък. Замърсяването на околната среда, както и вредните навици като тютюнопушене, стрес, недоспиване и увреждане от слънцето, причиняват накъсване на колагена и еластина. А това води до промяна в текстурата на кожата, до появата на бръчки и пигментации.

Микронийдлинг е медицинска процедура, която подобрява състоянието на кожата, стимулира синтеза на колаген и еластин, подобрява кръвотока в кожата, което спомага да се намалят признаците на стареене. Радиочестотната енергия е мощен стимулатор, който спомага за уплътняването и стягането на кожата. Съчетаването на микронийдлинг с радиочестота усилва многократно благотворните ефекти върху кожата. Тази комбинация от друга страна значително снижава времето за възстановяване след процедурата.

Каква е разликата между обикновен микронийдлинг и радиочестотен микронийдлинг?

Обикновният микронийдлинг е процедура, при която множество стерилни микроигли проникват в кожата и предизвикват микротравми. В процеса на заздравяване на тези получени микроканалчета се стимулира производството на еластин и колаген. Това води до подобряване на структурата на кожата, до стягане и заличаване на белезите.

Радиочестотният микронийдлинг е подобрена комбинирана технология, при която радиочестотата се трансформира в топлинна енергия. Това усилва многократно стимулацията на синтезните процеси. При проникването на иглите в кожата радиочестотата се трансформира в топлина и това действа като мощен стимулатор на колагеновия синтез.

При FRAXIS DUO – RF Microneedling + High Power CO2 Fractional Laser към радиочестота се добавя незаменима иновация – златните игли. Установено е чрез многобройни изследвания. че при проникването си златните игли създават по-равномерни каналчета и спомагат за по-равномерното разпределение на трансформираната в топлина енергия. Доказано е, също, че увреждането на тъканите в съседство е сведено до минимум. Времето за възстановяване е значително съкратено, безопасността и ефективността – многозначително повишени. Болка не се усеща. Цялостното подобрение и значително подмладяване и стягане на кожата е възможно вече и без хирургична намеса.

Какво представлява FRAXIS DUO?

FRAXIS DUO е най-новото и мощно оръжие в борбата със стареенето. Освен фракционирания радиочестотен микронийдлинг, това бижу на лазерната естетична медицина съчетава в себе си и фракционен свръхмощен СО 2 лазер за кожен ресърфейсинг. Лазерният ресърфейсинг е предпочитан за лечение на белези от акне, както и за подмладяване на кожата.

Съчетаването на фраксиониран СО2 лазер и радиочестотен микронийдлинг е съвършена комбинация, при която ефективността в подобряването на кожата е максимална, времето за възстановяване е минимално, а болката просто липсва.

Възхитителните резултати, които се наблюдават след процедурата с FRAXIS DUO, се дължат на иновативната комбинация от микронийдлинг със златни игли, радиочеста, която се трансформира в топлинна енергия и фракциониран СО2 лазер.

При какви случаи се прилага терапията с FRAXIS DUO?

Тази процедура е подходяща при:

• белези от акне;

• за свиване на порите;

• за заличаване на фини бръчки и линии;

• за стягане на кожата в областта на лицето, шията и деколтето, на ръцете, корема и около коленете;

• за премахване на стрии;

• за изравняване на тена;

• за премахване на пигментации и белези на фотостареене;

• за подобряване на текстурата и релефа на кожата;

•за постоперативни и посттравматични цикатрикси.

Процедурата е подходяща са всеки тип кожа и за всяка възраст. След тази процедура кожата е видимо подмладена, стегната, сияйна и свежа.

ВНИМАНИЕ!

За бременни, кърмачки и хора с автоимунни заболявания или с инфекции и разранявания в обработваната зона, процедурата не се препоръчва.