Global Aesthetics Academy 2018 – новостите от света на естетичната дерматология

През изминалия уикенд – 11.10.-14.10.2018 година в Националния дворец на културата в София се проведе традиционната академията,организирана от Global Aesthetics засягаща новостите и тенденциите  в областта на естетичната медицина,подмладяването и забавянето на процесите на стареене.

 

           

Д-р Бъклова взе активно участие на форума,на който бяха поканени като лектори светила в областта на естетичната медицинаи пластичната хирургия.

Д-р Светлана Ларкина-сертифициран тренер и собственик на център по интензивна козметология и антиейджинг в Одеса беше един от гост-лекторите -тя припомни анатомията на лицето и опасните зони за инжектиране,запозна присъстващите с протокола за работа при усложнения,както и комбинирани техники за прилагане на ботокс и филъри за моделиране на лицето,както и провеждане на терапия с мезоботокс – процедура за освежаване и възстановяване на блясъка на кожата и изглаждане на фините бръчки и линии по лицето и шията. Д-р Ларкина проведе и практически курсове на които демонстрира по-специфични  и трудни зони,в които би могло да се приложи ботулинов токсин за релаксация на мускулите и да се третират проблеми като гингивална усмивка,бруксизъм,корекции на нос и т.н.

С участието си в тези практически курсове д-р Бъклова опресни и надгради своите знания и умения в областта на естетичната дерматология и работата с филъри,ботокс и колагеностимулиращи продукти за постигане на отлични резултати.

 

Друг гост лектор беше проф. д-р Лука Пиовано,който  предаде на участниците в Академията своя огромен опит в областта на естетичната дерматология и пластична хирургия.Той разясни нови техники за прилагане на мезотерапия в областа на лицето и шията,както и комбинираното инжектиране на хиалуронова киселина и ботокс като мезоботокс- иновативна процедура с уникални резултати по отношение на възвръщането на свежестта и хидратацията на кожата на лицето,периорбиталната зона и шията.

Проф.Пиовано показа също така начини за ремоделиране на формата на лицето и попълване на изгубени обеми в областта на бузите и скулите с помощта на ELLANSE – прецизно изработен,биостимулиращ продукт за производство на колаген,за моделиране на лице и тяло с дълготраен ефект и с много естествен вид-безопасен,с естествен резултат,възстановяващ.
Иновативният колагенов стимулатор за естествен младежки вид,
– коригира бръчки и гънки
– стимулира синтеза на собствен колаген за дълготрайни и естествени резултати
– моделира и склуптурира
– забавяне на признаците на стареене
– придава по-естествен и младежки вид

Своят опит в областта на ремоделирането и склуптурирането с биостимулиращия продукт предаде и д-р Мария Мавридо от Атина.

Присъстваха гост-лектори и от Сърбия,Македония,Франция,ИспанияИталия – корифеи в областта на естетичната дерматология и пластична хирургия,които придаваха техният опит и запознаваха участниците с най-новите техники и тенденции в областта на естетичната медицина,както и споделяха наблюдавани от тях усложнения и странични ефекти,които не са неизбежни,но по-скоро даваха практични съвети как биха могли да се предотвратят или най-добре да бъдат избегнати.

Форумът беше изключително наситен с интересни случаи и полезни дискусии,както и практични занимания със светилата в тази област.Стремежът към нови знания в сферата на естетичната дерматология,винаги води със себе си усмивките на щастливите пациенти