КРАСИВАТА КОЖА ИЗИСКВА ОТДАДЕНОСТ

Член на Европейската академия по дерматология, на Българската асоциация на естетичните дерматолози и на Българското дерматологично дружество.

expand_more

❤️ Специална оферта за празника на любовта ❤️

Ботулинов токсин – магическата пръчица на естетичната дерматология

В съвременния свят има много фактори, които водят до преждевременно стареене на кожата. Липсата на правилен ритъм на ежедневието, недоспиване, небалансирано хранене, вредни навици , неконтролирано излагане на слънце или чести стресови ситуации пагубно влияят не само върху нашето здраве но и върху кожата.

Преживяването на различни емоции като гняв, страх, учудване, смях , повдигане на веждите и различни други емоции е причина да активираме съкращаването на различни мускулни групи в областта на челото.Това са мимическите мускули, чието многократно съкращаване води до образуването на бръчки – фронтални, гневна бръчка и т.нар. пачи крак покрай очите.

Вие може да върнете времето назад и да изтриете емоционалните бръчки чрез безболезнени  процедури – инжектиране на мускулен релаксант – Ботулинов токсин, който като магическа гума изтрива бръчките.

Ако  ботулиновият токсин е правилно и професионално поставен, линиите се изглаждат без да се получава масковидно и напълно безизразно лице.

За кого са подходящи тези процедури?

 • icon

  За всеки тип кожа

  Ботулиновият токсин изглажда бръчките на всеки тип кожа.Както и за всяка възраст до 65 години.

   

   

 • icon

  За всяка възраст

  Подходяща е за възраст до около 65 години.Няма определена възраст за стартиране на ботулиновата терапия.Колкото по-рано се започне с блокирането на мимическите мускули, толкова по навреме се предотвратява възможността от задълбочаване на бръчките. Ако се започне в по-ранна възраст, с напредване на възрастта ще се нуждаете от по-малки количества за поддържане на младежкото излъчване на лицето.

 • icon

  За мъже и жени.

  Подходяща и изключително полезна процедура както за жени, така и за мъже.

  Истина е, че поради по-голямата сила на лицевите мускули  при мъжете е неодходима по-висока доза ботулинов токсин.

 • icon

  Без Болка

  Процедурата е напълно безболезнена и не изисква отделяне от ежедневните дейности и ангажименти.

  Важно е само 4 часа след процедурата да не се ляга  и да не се заема хоризонтална позиция, за да не се появят нежелани ефекти. Не трябва също да се прилага масаж и козметични процедури в местата на поставяне на ботокс.

Какви проблеми решава?

Изглажда и премахва фини линии и бръчки в областта на челото и покрай очите, омекотява контура на лицето, премахва гневния и сърдит вид, придава младежко излъчване, без да прави лицето масковидно и напълно безизразно.

Прилага се и за премахване на прекомерното изпотяване в областта подмишниците- състояние известно като хиперхидроза.Това състояние често е причина за негативни емоции, както и намалено самочуствие и социална изолираност.

edit_calendar Запазете час

* Моля имайте предвид, че процедурата се извършва само от д-р Бъклова и поради големия интерес спрямо тази процедура, която като магическа пръчка изтрива мимически бръчки и натоварения
график местата за тази процедура са ограничени.

Колко време отнема?

Премахва мимическите бръчки и  ядосания и гневен вид.Омекотява излъчването на лицето и му предава младежка визия.

 • schedule Една процедура

  Продължителността на процедурата е 20-30 минути.

 • calendar_month Брой процедури

  За да се поддържа кожата без да се появяват нови бръчки и да не се задълбочават старите бръчки е добре да се правят процедури на всеки 4 – 6 месеца, преди да се е изчерпал ефекта на ботулиновия токсин напълно.

 • ефектът е дълготраен, но е необходимо извършване на поддържащи процедури- на 6 месеца, за задържане и подсилване на постигнатия резултат.

⚠️ Важно!

Могат ли козметици да правят процедури с Ботулинов невропротеин?

В някои държави освен лекари  и козметици имат право да извършват  процедури с ботулинов токсин, но само тези, които са съответно обучени. В България тази процедура би трябвало да се извършва от дерматолози, обучени и сертифицирани с професионален опит в областта на естетичната дерматология. В много козметични студия, ботулинова терапия се предлага и от козметици.

За тази процедура, поради рисковете от странични явления, ако не се извърши от специалист, който добре познава анатомията на лицето и функционирането на мимическите мускули, препоръчвам да се доверите на квалифициран лекар – дерматолог.

Колко струва? ❤️

14лв 13лв./1ед.

-10% 

1 зона
 • За хора които искат да премахнат мимическите си бръчки само в една зона
 • За подарък към близък човек.
 • Цената е за 1 единица
За празника на любовта ❤️

14лв. 10лв./1ед.

-25%

3 зони
 • За хора които искат да постигнат максимален ефект – прави се корекция и на 3 -те зони на лицето – фронтални бръчки, гневна бръчка, чръчки тип пачи крак.
 • За подарък към близък човек.
 • Цената е за 1 единица

14лв. 12 лв./1ед.

-15% 

2 зони
 • За хора които искат да премахнат мимическите си бръчки в две зони.
 • За подарък към близък човек.
 • Цената е за 1 единица

за д-р Бъклова 👩‍⚕️

Всяка година посещавам европейски и световни форуми и конгреси както по клинична така и по естетична дерматология, за да мога да усвоявам всички новости в техниките на прилагане на различните естетични продукти, както и съвременните тенденции в естетичната дерматология.

Притежавам множество сертификати от участие в курсове и специализации за работа с лазери и IPL, дермални филъри, мезотерапия, химични пилинги и ботулинов токсин.

🤗 Какво казват за мен?

🙋 Често задавани въпроси

Как да запазя час?

Натиснете бутон “Запази час” и попълнете формата като напишете ориентировъчна дата и час. Ще се свържа с Вас за да уточним детайлите по процедурата при първа възможност.

Къде се намира кабинета?

гр. Варна, ул. Опълченска 23 , след като запазите час, ще се свържа с Вас за да уточним точният адрес.

Има ли ефект от процедурата?

Проучванията показват, че ботулиновият токсин няма аналог и алтернатива за решаване на проблема с мимическите бръчки и премахването им.

Кой ще извърши ботулиновата терапия?

Ботулиновата терапия се извършва от мен – д-р Бъклова, специализирана и сертифицирана в естетичната дерматология.

Какви са ползите от ботулиновата терапия?

Ботулиновата терапия безвредно преустановява предаването на нервните импулси в областта на инжектиране и по този начин прекъсва възможността на мимическите мускули да се съкращават и да се получават бръчки.В резултат на това не само наличните бръчки се изглаждат, но и се преустановява получаването на нови бръчки.

Каква е продължителността на действие на ефекта от ботулиновата терапия?

Обикновено резултатът се появява още след 1-2 дни, но ефекта се разгръща в рамкиите на 10- 14 дни и крайният резултат е наличен след 2 седмици.
Ефектът на ботулиновата терапия е много индивидуален, но винаги е в рамките на 4-6 месеца.
След 4-тия месец постепенно започва да се изчерпва силата на токсина и блокирането на мускулите започва да отслабва.

Има ли някакви по-специални мерки след процедурата?

Много важно изискване след поцедурата по ботулиновата терапия е да не се ляга минимум 4 часа след процедурата и да няма навеждане на главата надолу или встрани, за да не се премести ботулиновият токсин извън точките на инжектиране.Това може да доведе до дифузия на невротоксина и поява на странични ефекти, като асиметрия, падане на клепача и др.
Не се разрешава масажиране, слагане на студени или топли компреси, както и каквито и да е козметични процедури в следващите 48- 72 часа след процедурата.
Не се препоръчва ползването на декоративна козметика 48- 72 часа след процедурата.
Препоръчително е да се избягва активното спортуване, употребата на алкохол, както и сауни и солариуми 48- 72 часа след процедурата..

😊 Запишете си час още днес!

Тук съм, за да отговоря на всички ваши въпроси и притеснения. Не се колебайте да си запишете час, защото за мен ще бъде удоволствие да ви осигуря спокойна и задълбочена консултация, след която ще бъдете по-уверени в кожата си.

  ⚠️ д-р Бъклова ще се свържа с Вас за потвърждение и уточняване на детайлите при първа възможност.